avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechime pensie

Buna ziua, Sunt nascuta in "58 si trebuie sa depun dosarul pt pensie si vreau sa stiu si eu care este vechimea minima cu care se poate iesi la pensie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:45, 6 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
15 ani.
Va multumesc pt raspuns si inca ceva as vrea sa intreb; daca persoana in cauza nu are 15 ani vechime, ce se intampla, nu v-a avea niciodata pensie ca posibilitati/venituri sa-si cumpere vechime nu are, dar intreb ca poate exista si alte variante si pentru cei care au lucrat mai putin de 15 ani sa aiba totusi un minim de venit la batranete.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va beneficia de pensie daca nu are stagiu minim de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de 6 ani MinaLumi MinaLumi Ce pensie minima sau ajutor social voi primi, conform noii legi din 2021, la un stagiu de cotizare de 6 ani, 8 luni si 4 zile, in 2030 cand voi iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie romania dannymoga dannymoga Buna ziua , primesc Social Security din USA unde am locuit 24 de ani , Cartea mea de munca din Romania arata 9 ani vechime ( inainte de 1990 ), pot solicita ... (vezi toată discuția)
Pensii pentru romani in strainatate camelia rusescu camelia rusescu as dori urmatoarele informatii: am lucrat 12 ani in romania intre 1966 si 1978. acum am 60 de ani si locuiesc in italia din 1978. in italia nu am contributii ... (vezi toată discuția)