avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune curte si gradina 30 ari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune curte si gradina 30 ari

Eu, nascut la 17.dec.1948 in comuna Sacaseni,Jud. Satu-Mare, am trait impreuna cu tatal meu pina a decedat (in dec.1973), fara mama de la virsta de 9 luni. Eu sint copilul lui din a doua casatorie. Dupa decesul tatalui am obtinut un Extras de mostenire in care sint inregistrati ca mostenitori si fosta lui sotie din prima casatorie cu fiul ei(fratele meu dupa tata). Curtea si gradina na-u fost pina in present instrainate.Casa, deoarece nu locuise nimeni in ea, s-a demolat cu timpul. Dupa ce-am terminat studiile universitare in Timisoara (1973) am lucrat si locuit in Medias, jud.Sibiu. Cu prima sotie a tatalui meu si cu fiul ei n-am intretinut nici un fel de legaturi. Din august 1988 locuiesc in Germania cu cetatenia germana. In anul 2006 am fost cu sotia in Romania si am vizitat "casa parinteasca" din Sacaseni. Casa nu mai exista, curtea si gradina erau in paragina. Vecinul doreste sa-i vind curtea si gradina si ne-a relatat ca prima sotie a lui tata si fiul ei au decedat(in perioada anilor 1990-1995), de aceea sint singurul mostenitor. Acum va intreb pe D-voastra, in aceasta situatie ce prevede Legislatia in vigoare si ce demersuri trebuie sa intreprind? Va multumesc anticipat pentru raspunsul D-voastra. Cu stima si respect Jadan.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
ContSters119760, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 09:48, 7 Ianuarie 2010
Daca sotia si fiul vitreg au decedat, nu sunteti dvs. proprietar pe tot. Doar pe partea dvs.
Partea lor revine mostenitorilor lor, daca exista.
Cine a murit dintre ei primul? Fiul vitreg are urmasi?
buna seara!
ce nu inteleg eu este de ce apare si I sotie a tatalui pe certificatul de mostenitor.
daca tatal dvs a divorat de respectiva doamna atunci la mostenirea acestuia ar fi trebui sa veniti dvs si fratele vitreg.
cu privire la presupusul deces al I sotii si al fratelui vitreg conteaza ordinea deceselor.
pt bunurile din Romania se aplica Legea romana in ceea ce priveste dezbaterea succesiunii.
Mult stimata doamna , va multumesc pentru raspunsul D-voastra prompt. Prima sotie a tatalui meu a fost divortata. Din pacate nu stiu care a decedat primul. Fratele vitreg, dupa cite stiu, are unul sau doi copii. Cu stima, Jadan .
buna ziua!
ar trebui vazute ceva acte pt a ne putea da seama mai bn de situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament mostenit ancacatya ancacatya buna ziua,mama mea este mostenitoarea unui apartament ramas de la parintii ei(bunicii mei),Nu s-au facut nici un act de trecere a apartamentului pe numele ... (vezi toată discuția)
succesiune dupa decesul ambilor părinti ? cine ... nktnik nktnik Cine vine la succesiune dupa decesul ambilor părinti ? Cine vine la dezbaterea succesoriala in cazul in care dupa decesul ambilor parinti eu fiind copilul ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)