avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua. Am fost chemat în judecata de Kruk pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua. Am fost chemat în judecata de Kruk pentru o creanță ...

Bună ziua.
Am fost chemat în judecata de Kruk pentru o creanță cumpărată de ei de la o companie de telefonie. Din neștiință nu am depus întâmpinare. Am invocat excepția de prescriere termenul de trei ani fiind îndeplinit, dar s-a respins excepția fiind tardiva. Trebuia invocata la întâmpinare. Pot invoca excepția la apel?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana Alexandrov , Avocat 08:58, 8 Iunie 2021
Bună ziua,
Prescripția poate fi opusă numai în primă instanță, prin întâmpinare sau, în lipsa invocării, cel mai târziu la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate. Deci nu poate fi invocată în apel.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2021
Ana Alexandrov, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. bună ... Adevar2 Adevar2 Momentul invocarii prescriptiei ,în lipsa întâmpinării. Bună ziua!Cu deosebit respect,vă rog să mă sfătuiți în următoarea probleemă:sunt în ... (vezi toată discuția)
Până la ce moment al procesului poate fi invocată prescrierea ... Adevar2 Adevar2 Până la ce moment al procesului poate fi invocată prescrierea dreptului la acțiune? Buna seara!Am încheiat în 2015 un contract cu Telekom.Dupa 3 luni ... (vezi toată discuția)
Prescriptia generala petre_marian petre_marian buna dimineata.daca o cerere de apel a fost introdusa in urma cu peste 3 ani,iar aceasta a fost anulata din cauza exceptiei de netimbrari iar incheierea pe ... (vezi toată discuția)