avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul grupa pensie - lucru in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul grupa pensie - lucru in strainatate

Buna seara si La multi ani! Va rog daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare: Am inteles ca Ordinul 50/1990 unde erau stabilite grupele de munca s-a abrogat . Un muncitor care pana in 1990 a fost detasat in tari ca RFG, IRAN , IRAK, LIBIA pe santier de constructii ca mozaicar este incadrat in grupa I sau II de munca la calcularea pensiei?
Care este baza legala de incadrare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 22:25, 6 Ianuarie 2010
Ordinul nr. 50/1990 a fost abrogat din 01.04.2001, data la care a intrat in vigoare Legea nr. 19/2000. Activitatea desfasurata in grupele I sau II de munca poate fi dovedita cu:
-inscrierile din carnetul de munca;
-adeverinta eliberata de fostul angajator.
Numai fostul angajator stie in ce conditii ati lucrat si va poate emite un act in acest sens.

Pentru perioadele in care ati lucrat in Iran, Irak, Libia veti beneficia de un spor de clima, care n-are legatura cu grupele de munca.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc.Practic am dorit sa stiu daca munca in strainatate pana in 1990 a fost categorisita in grupa I de munca, dar daca spuneti ca este vorba doar de un spor de clima nu are rost o actiune in instanta de recalculare a pensiei.=D>
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2010
Borza, utilizator
Bravo, stimate domn, m-ati indus in eroare! :acute:
Ultima fraza din mesajul precedent am scris-o pentru a va oferi un plus de informatii, dar dvs. sunteti, deja, beneficiar de pensie.

O seara placuta va doresc. :)

Gabriela Pintea
Multumesc pentru raspuns .
Cat despre inducerea in eroare nu a fost cu intentie. Multumesc oricum.
O seara placuta va doresc si eu.
Borza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada neluata in calcul la pensie Borza Borza Cristos a inviat! 1.In urma unei contestatii la decizia de pensionare prin care s-a contestat faptul ca nu a fost luata in calcul o perioada de 8 luni in ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii de munca pentru soferi profesionisti GABI HOHA GABI HOHA Socrul meu a fost sofer pe cisterna de combustibil de 30 tone din 1997 pina in 2004, in aceasta perioada el nu a primit grupa a II de munca desi colegi de ai ... (vezi toată discuția)
Adeverinta ptr dosar pensie loredanaelena loredanaelena buna seara trebuie sa eliberez o adeverinta ptr un fost angajat care isi face dosarul de pensionare si am o mica nelamurire. este angajat in 01.03.1992 si ... (vezi toată discuția)