avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Doresc sa cumpar un teren intravilan la tara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Doresc sa cumpar un teren intravilan la tara iar vanzatorul ...

Buna ziua!Doresc sa cumpar un teren intravilan la tara iar vanzatorul are titlu de propietate pe el (detin o copie) si sustine ca are intabulare pe teren dar nu este gata cadastrul (in urma cu 7 luni in urma au fost facute masuratorile de cadastrist dar nu a mai primit nici un raspuns ulterior in legatura cu actele).Intrebarea mea este daca poate exista intabulare fara cadastru pe un teren dobandit dupa anul 2019 in baza legii 18/1991 ,,prin reconstituire de propietate"? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: poianatib , utilizator 10:59, 11 Iunie 2021
Nu.
Fără documentație cadastrala, nu și l-as fi putut intabula.
Am inteles! As mai avea o intrebare: valoara sumei impozitului anual pe terenul achizitionat stabilita ulterior va fi in functie de valoarea sumei la cumparare de catre mine sau nu are relevanta suma tranzactiei terenului cu stabilirea impozitului anual?Multumesc!
Nu are nici o importanta pretul declarat in contract cu privire la valoarea de impozitare ulterioara.
Va multumesc foarte mult răspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
poianatib, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren fara schita SilverMountain SilverMountain Am achizitionat un teren urmand sa atasam schita la actul de c/v ulterior si acest lucru nu s-a mai produs. Stiind ca nici coordonatele topo nu sunt trecute in ... (vezi toată discuția)
Trasare limite teren Anastasia gar Anastasia gar Trasare limite teren. Buna ziua, intentionez sa cumpar un teren ce provine din dezlipirea de un alt teren, cel din urma cu o casa batraneasca. Vanzatoarea a ... (vezi toată discuția)
Act notarial corneltorcea corneltorcea Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei ... (vezi toată discuția)