avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. daca se vinde un imobil cu 2 coproprietari, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. daca se vinde un imobil cu 2 coproprietari, cu o cota ...

Buna ziua. daca se vinde un imobil cu 2 coproprietari, cu o cota de 50% fiecare,iar unul din ei este scutit de plata impozitului pe caz de boala,cum se va plati impozitul la vanzarea imobilului ?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 19:48, 9 Iunie 2021
Nu se va plati nici un fel de impozit daca pretul este mai mic de 450.000 lei.
Daca pretul e mai mare de 450.000 lei, se va achita un impozit de 3% din partea din pret ce depaseste 450.000 lei.
Scutirea de care vorbiti se refera la plata impozitului anual, "pe proprietate", catre Primarie si nu la plata imoozitului pe venitul realizat din tranzactii imobiliare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli vanzator apartament eu1984 eu1984 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce are de achitat un vanzator al unui apartament dupa vanzarea acestuia ? Exista vreun impozit de platit , pe venitul ... (vezi toată discuția)
Am vândut in ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat ... S&T&M2022 S&T&M2022 Am vândut in Ianuarie 1 apartament pe 22 februarie am cumparat unul mai mare (neamenajat) pe 24.02.2022 a început războiul / invazia in UA sincer vorbind ... (vezi toată discuția)
Schimb proprietati cu achitare diferenta BX BX Un proprietar detine un apartament cu 3 camere. Alt proprietar detine un apartament cu doua camere. Este posibil ca printr-o singura tranzactie cei doi sa ... (vezi toată discuția)