avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Eu si sotul meu decedat am casatoriti de 7 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Eu si sotul meu decedat am casatoriti de 7 de ani eu ...

Buna ziua!Eu si sotul meu decedat am casatoriti de 7 de ani eu (sotia ) am un apartament castigat prin parteaj , nu avem copii.In cazul sotului decedat ,as dori sa stiu daca mai are si altcineva drept la proprietatea avuta inainte de casatorie apartament . [exista rude de gradul IV nepoti din partea mamei sotului si unchi din partea tatalui sotului .Va multumesc anticipat pentru raspuns.Toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: burlacu_ , utilizator 14:35, 10 Iunie 2021
Apartamentul este numai al dvs, bun propriu.
ce inseamna castigat prin partaj, ati platit sulta in timpul casatoriei sau inainte ?
Nu cred ca stiu rudele ca sotul dvs a participat la plata sultei, chiar de ar fi asa.

Bunul e propriu, dar daca sotul a contribuit cu bani, ar fi avut un drept de creanta si asta se transmite la mostenitori.
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Buna ziua , am platit sulta cu aproximativ 13 ani inaintea casatoriei
ok, atunci nu aveti nicio emotie
Multumesc , Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)
Parte la un imobil dobandit in timpul casatoriei getagoghie getagoghie Buna ziua, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns... sunt casatorita din iulie 2014, in decembrie 2014 sotul meu a dobandit prin partaj judiciar, ... (vezi toată discuția)
Fara mostenitori getvoi getvoi Buna ziua!Eu si sotul meu suntem casatoriti de 30 de ani si suntem coproprietarii unui apartament si nu avem copii.In cazul in care ar ramane unul singur in ... (vezi toată discuția)