avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat la un executor ...

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am apelat la un executor judecatoresc pt. a recupera o suma de bani. Debitorul a facut contestatie la executare si in instanta am castigat dar o alta suma, mai mica decat a cerut executorul si implicit si cheltuielile de executare stabilite de instanta au fost reduse. Debitorul a achitat debitul si cheltuielile de executare executorului. La momentul cand am apelat la executor am platit o suma de bani acestuia ca si avans cheltuieli de executare. Avand in vedere ca executorul si-a recuperat de la debitor cheltuielile de executare stabilite de instanta, n-ar trebui sa-mi returneze banii achitati ca si avans? In caz ca raspunsul e pozitiv, ce-ar trebui sa fac pt ca executorul refuza sa-mi returneze avansul. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Florina Crisan , utilizator 09:54, 12 Iunie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai probabil o sesizare in scris la UNEJ va spulbera ignoranta dlui. executor si se va conforma hotararii date de instanta ,de reducere a cheltuielilor de executare ,in raport cu efortul depus in dosar.
Multumesc pt raspuns. N-am vrut sa ajung la sesizare dar daca ma ignora in continuare, nu voi avea de ales. Sincer, nu m-am asteptat de la un executor judecatoresc sa recurga la gesturi din acestea, credeam ca acestia sunt profesionisti in tot ce tine de profesia dumnealor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare marianrgj marianrgj Buna ziua si bine v-am gasit ! In anul 2013 am castigat in instanta recuperarea taxei de poluare prin hotarare definitiva. In anul 2014 am angajat un executor ... (vezi toată discuția)
Întoarcere la executare silita acn acn Bună ziua! Am avut un proces constând în contestatie la executare pe care l am câștigat, ulterior acestui proces am făcut întoarcere la executare pt a ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare - restituire sume poprite Notsure Notsure Buna ziua! Daca am castigat un proces de executare silita cu intoarcerea executarii, hotarare definitiva, in cat timp este obligat creditorul sa mi restituie ... (vezi toată discuția)