Buna ziua , am si eu o problema destul de majora nu m-am mai intalnit cu asa ceva si as dori sa ma lamuriti si pe mine
Am lucrat la o firma ca vanzatoare de magazin pana pe data de 4 ianuarie pe data de 4 ianuarie 2010 am fost anuntata ca nu o sa mai lucrez in aceata firma din cauza ca patronul meu nu isi mai permite sa-mi plateasca salariul adica 1000 de ron o gramada de bani ce sa zic ,problema sta in felul urmator eu am avut cu dansul un contract determinat care a expirat in 2 decembrie 2009 am semnat un alt contract cu prelungire din data de 3 decembrie 2009 dar din pacate am aflat deabia in ianuarie 2010 pe 4 cand am inceput serviciul ca acel contract nu a fost inregistrat azi 6 ianuarie am fost chemata la sediul firmei pt a semna un alt contract determinat pe motivul ca acel din decembrie nu a fost inregistrat surpriza mare a fost cand am semnat acest contract ca nu am fost atenta sa citesc tot ce scria pe acest ''ACT ADITIONAL'',este facut din data de 3 decembrie 2009 prelungire pana pe data de 4 ianuarie 2010 adica prelungit doar pe o luna asa a facut seful meu acest act ca si cum eu as fi fost deacord cu asa ceva ,ei bine eu apucasem sa semnez acest act si mi-am dat seama ca nui bine ce fac pentru ca eu am refuzat categoric sa-mi dau demisia de comun acord am luat acele 3 exemplare de ''act aditional''si am plecat intre timp am fost sunata de asistenta dansului si ameninta ca daca nui duc acele acte inapoi va face plangere la politie cum ca eu am furat acele acte si ca sant actele firmei si nu trebuia sa le iau acele acte eu l-ea luat l-ea rupt si le am la mine intrebarea mea este poate sa-mi faca plangere la politie pt asa ceva sau este doar o buflare doar ca sa faca rost de acele acte ca sa faca dansul asa cum vrea el ,acel act aditional nu este semnat de dansul este doar stampila firmei si semnatura mea (din greseala)#-o ca nu am fost atenta sa citesc totul asa cum ar fi trebuit ,m-am mai informat si eu pe la prieteni si mi-au spus ca nu au ce sa imi faca dar va cer dumneavoastra sa-mi spuneti ce poate sa-mi faca ????????
astept un raspuns pe adresa de mail felicialuminita@yahoo.com
:sorry:
Nu exista temei pt o plangere la politie pt ca ati luat hartiile. Atata timp cat nu erau inregistrate la ITM nu produc nici un efect juridic din punctul de vedere al dreptului muncii.
Dar, din cate imi dau seama dvs. nu mai aveti contract de munca legal din 2 dec. de cand v-a expirat cel vechi.
Practic, in prezent munciti la negru, iar actul aditional respectiv trebuia depus in termen de 20 de zile de la intocmire, si, cu toate zilele libere legale, tot este expirat acest termen.
Ei fac amenintarile respective pt ca nu cunosc legea. Ar putea sa va interzica accesul la serviciu si ar fi legal, pt ca nu aveti forme legale de munca acolo, fiind expirat contractul.
multumesc mult deci sa inteleg ca de fapt nici nu o sa ma mai plateasaca pe luna decembrie asta este nui problema ca na mi-am luat si eu o teapa ca asa patesc deobicei :(
normal un contract cu durata determinata se poate inregistra in tremen de 20 de zile sau mai mult ca ei la firma mi-au spus astazi ca poate sa-l inregistreze in termen de 3 luni cea ce nu cred imi puteti raspunde?, daca stiti
Contractul de munca se inregistreaza in 20 de zile ( pe perioada det. sau nedet., nu conteaza), iar actele aditionale in 5 zile.
Se pot depune si mai tarziu, dar asta implica amenzi si verificari de la Corpul de Control al ITM, ceea ce nu cred ca angajatorul dvs. doreste.
Exista posibilitati ilegale de a inregistra cum v-au spus: fie au vreo pila pe la ITM, fie nu au trecut data pe actul aditional si urma sa o treaca ulterior.
Daca ati semnat un c.i.m. , atunci acesta isi produce efecte de la data incheierii acestuia chiar daca este sau nu inregistrat la ITM.
Inregistrarea c.i.m. la ITM nu este o conditie de ad validitatem a acestuia.
Puteti depune o sesizare la ITM, iar caz ca nu va platesc pentru perioada lucrata puteti deschide o actiune in instanta.
Inregistrare revisal
Dinush
Daca un contract pe perioada determinata expira azi si doresc sa-l prelungesc, astazi trebuie sa fie inregistrat in revisal sau trebuia cu o zi inainte? Dupa ... (vezi toată discuția)