avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca semnat sub presiune fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca semnat sub presiune fara a citi pe 2 ore perioada nedeterminata fara ca eu sa stiu!!

buna,as vrea sa aflu ce pot face in cazul urmator.mam angajat iar dupa 2 zile in care mam angajat am intrebat anagajatorul ce se intanpla cu contractul meu de munca pentru ca nu am semnat.mi sa spus ca,contabilul este bolnav si nu poate da de el
.pe urma ma asigurat ca contractul meu figureaza la itm si ma-m mai linistit pana am aflat ca colega mea este in acceasi situatie cu mine.intre timp patronul a primit o amenda din cauza ca un anagajat l-a parat pentru ca lucra mai mult.dupa ce a fost parat si a trebuit sa se duca cu actele la fortele de munca a venit sa semnam contractelecare in mod normal deja ar trebuii sa figureze la itm dar nu au fost semnate.ma grabit sa il semnez.mentionez ca ma chemat sa semnez cand eu am avut de lucru si nu puteam sa stau si nu mi-am dat seama doar dupa ceea ce am facut.dupamasa mam uitat la contractul meu de munca si am vazut ca sunt trecuta cu 2 ore pe zii 10 zile pe saptamana .intre timp colega mea nu a semnat si am avertizato sa se uite ce semneaza pentru ca eu am patito.acuma eu nu am stiut ce sa fac in urmatoarele ,dar mam gandit ca am sa ii cer sa imi completeze un formular pentru o rata unui televizor.ce se intanpla daca dansul imi completeaza actele pe mai multi bani decat este trecut in contractul meu de munca.ce pot sa fac dupa ce am hartia completata,unde pot sa il denunt si ce pot sa fac?am inteles ca exista tribunalul muncii.ei ma pot ajuta?dsau ar trebuii sa ma duc la itm sa il reclam?am inteleca daca nu completeaza ceea ce am in contractul de munca este fals in acte
Cel mai recent răspuns: xavia , utilizator 15:55, 7 Decembrie 2012
Anterior incheierii contractului, angajatorul are obligatia de a informa potentialul angajat, cu privire la principalele clauze contractuale, printre care si durata normala a muncii. Daca dvs. considrati ca nu ati fost informat cu privire la acest aspect precum si la alte aspecte minime precizate in legislatia muncii, va puteti adresa in termen de 30 de zile instantei judecatoresti. Pe de alta parte, din moment ce ati semnat contractul se considera ca angajatorul si-a indeplinit obligatia de informare asa ca nu cred ca aveti sanse prea mari de reusita. Adeverinta de salariu se completeaza cu veniturile dvs. realizate care pot fi diferite de salariu de incadrare (cel inscris in contract). Daca va completeaza adeverinta cu alte sume decat cele mentionate in statul de salarii, atunci poate fi intr-adevar o problema.

Nu cred ca aveti prea mari sanse .. ati semnat cum se spune in popor ca ”primarul” .. Invocarea prevederilor art.17 alin.1 C.mun. nu mai are relevanta , atata timp cat s-a semnat c.i.m...

Art.17 (2) C.mun. : Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
La anagajare mi s-a spus ca perioada de proba pentru mine este de 3 luni de zile si ca in acest timp contractul meu de munca va fii pe 2 ore.iar la expirarea contractului de 3 ;luni de zile contractul va fii de 8 ore .si minimul pe economie.3 luni au expirat am astepttat pentru ca si eu trebuia sa vad daca imi place si daca totul este in regula.iar dansul m-a asigurat ca
totul este in regula si sunt la 8 ore.m-am interesat sa vad daca se poate sa fiu inregistrata la itm daca eu nu am semnat si am inteles ca se poate.si acum dupa 7 luni de munca am aflat ca eu nici macar nu pot beneficia de nimim inafara de sanatate.daca ma duc la itm si depun o plangere nu rezolv nimic?raman asa am lucrat 7 luni de zile cu 2 ore?
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2012
xavia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi-am primit banii LaviniaDana LaviniaDana Am si eu o problema...Acum 3 luni m-am angajat la un restaurant ca ospatar,primele 2 saptamani am muncit degeaba spunandumi-se ca banii pe saptamanile astea ii ... (vezi toată discuția)
Preaviz de concediere puncea puncea am fost invatat de o doamna de la ITM sa depun o cerere la serviciu prin care sa informez angajatorul ca voi lucra doar 4 ore pe zi in timpul preavizului ... (vezi toată discuția)
Contract de munca daminescualin daminescualin avocatnet.ro PUNE GRATUIT O ÎNTREBARE în comunitatea avocatnet.ro (138 au întrebat astăzi) Salut daminescualin! Vrei să faci o faptă bună azi? ... (vezi toată discuția)