nu vreau sa-ti stric cheful..dar parerea mea este ,ca tu ti-ai semnat propriul stat de plata,deci "ti-ai luat salariul",fizic tu nu ai primit nimic,dar statul de plata cu semnatura ta dovedeste altceva...asta in cazul ca era a ta,daca nu,se complica...ce poti sa faci la ITM,legea zice ca te pot angaja 90 de zile cu contract nedeterminat,dar nu fara sa te si plateasca,daca nu poti face dovada ca tu ai lucrat peste orele pe care este mentionat in contract,tu stii cum se faceau comenzile,sau incasarile daca apare numele tau pe vreun bon,este cuvantul tau impotriva al lui,daca nu ai nici o dovada fizica,un bon,o inregistrare de camera la care sa ai acces,sau o conversatie de telefon in care sa mentionezi aceste lucruri cu seful tau,nu poti face nimic,iar la ITM faci o plangere,ei "poate" vin in control,actele sunt in regula..deci ..poate te ajuta cineva mai "luminat" de pe forum
Numele meu nu se gaseste pe nici un bon,pt ca toate bonurile au acelasi nume,dar nu sunt singura care nu si-a primit salariu si nu sunt singura care muncea 15 ore avand trecute in contract doar 4.Poate daca este cuvantul meu impotriva cuvantului lui,vor conta si martorii
Va puteti duce la ITM sa faceti sesizare .... uitati unul din asectele pe care le puteti semnala ITM-ului :
Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.
Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........
Prin urmare, angajatorul a incalcat dispoziriile art.16 alin.3 C.mun.