avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare ce trebuie facut?
Discuție deschisă în Executare silită

executare ce trebuie facut?

Buna. Problema ar fi : Pentru pastrarea dreptului de uzufruct se introduce actiune confesorie.
Apoi pana la solutionare se introduce Ordonanta presedintiala ;
-se admite ;
-executorul obtine incuviintarea instantei ajunge la domiciliul paratului cu persoana in cauza(beneficiarul uzufructului) , cu politistul .
- nudul proprietar nu permite accesul in locuinta.
- se incheie p.v. de constatare prin care se insereaza faptul ca acesta refuza accesul in locuinta si citez" Drept pentru care noi constatand refuzul debitorului de a executa obligatiile prevazute in titlul executoriu am incheiat prezentul p.v. punand in vedre debitorului ca la cererea creditorului vom proceda la urmarirea veniturilor sale si la inceperea executiei silite imobiliare."
Mai departe creditorul a ramas pe afara.
Intrebare: - Ce trebuie facut mai departe si ce metode de constrangere civile si penale se pot aplica?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 08:55, 7 Ianuarie 2010
Sa reformulez: Un creditor nu poate intra in locuinta pentru care si-a pastrat dreptul de uzufruct prin contr. de vc. Nu a mai fost primit in locuinta usa efectiv a fost batuta in cuie. S-a obtinut prin instanta ordonanta presedintiala , se investeste, se incuviinteaza de catre instanta.
Executorul nu o pune in posesie , incheie un pv prin care constata ca nu este de acord debitorul sa o primeasca in locuinta.
Intrebare:
1.- nu trebuia executat silit-adica prin forta publica ?
2.- de ce executorul imi spune sa introduc o actiune in instanta in baza 580 ind.3 C.pr.civ?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct cu probleme Borza Borza Buna! Am obtinut o hotarare(Ordonanta presedintiala definitiva si executorie) uzufruct viager.Executorul judecatoresc nu a putut-o pune in aplicare pentru ca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala sa actiune posesorie? Borza Borza Avand in vedere faptul ca x a vandut proprietatea (compusa din constructii casa)si si-a pastrat uzufruct viager. Apoi dupa 4 ani nudul proprietar nu-i mai ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii - cuantificare si aplicarea art. 580 indice 3 cpc Morrigan Morrigan Salut comunitatea avocatnet! Sa trec la subiect: cauza are ca obiect program stabilire vizitare minor. Precizez ca m-am judecat atat pe calea ordonantei ... (vezi toată discuția)