avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct cu probleme

Buna!
Am obtinut o hotarare(Ordonanta presedintiala definitiva si executorie) uzufruct viager.Executorul judecatoresc nu a putut-o pune in aplicare pentru ca fiind o obligatie personala de a face debitorul nu a fost de acord cu executarea.
Intrebare: Ce pot sa fac?
Mentionez ca am facut urmatoarele demersuri: 1) -plangere penala pe 271 c.penal -nerespectarea unei hotarari judecatoresti; 2).- am introdus pe civil o actiune in temeiul 580 ind 3 care prevede aplicarea de amenzi civile pana la executarea obligatiei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 13:42, 24 Ianuarie 2010
Ce ati cerut si ce anume s-a dispus prin ordonanta??
Ca sa intelegem si noi ce are de-a face cu ...obligatia de a face.
Am cerut:
-obligarea paratului la incetarea actelor abuzive de obstructionare a dreptului de a folosi locuinta;
-sa permita exercitarea dreptului de uzufruct viager ce rezulta din c.v.c.
S-a admis pana la solutionarea dosarului aflat pe rol(actiune confesorie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ce trebuie facut? Borza Borza Buna. Problema ar fi : Pentru pastrarea dreptului de uzufruct se introduce actiune confesorie. Apoi pana la solutionare se introduce Ordonanta presedintiala ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala sa actiune posesorie? Borza Borza Avand in vedere faptul ca x a vandut proprietatea (compusa din constructii casa)si si-a pastrat uzufruct viager. Apoi dupa 4 ani nudul proprietar nu-i mai ... (vezi toată discuția)
Daune cominatorii - cuantificare si aplicarea art. 580 indice 3 cpc Morrigan Morrigan Salut comunitatea avocatnet! Sa trec la subiect: cauza are ca obiect program stabilire vizitare minor. Precizez ca m-am judecat atat pe calea ordonantei ... (vezi toată discuția)