avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara tuturor, sunt administratorul unor blocuri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara tuturor, sunt administratorul unor blocuri noi, asociație ...

Bună seara tuturor, sunt administratorul unor blocuri noi, asociație nou constituită și cum se întâmplă de obicei dezvoltatorul mai are câte ceva de făcut în ansamblu. Proprietarii au început sa fie nemulțumiți de amânarea rezolvării anumitor probleme, care probabil el consideră că nu sunt chiar prioritare , însă proprietarii nu mai au răbdare. Întrebarea mea este cine beneficiază de termenul de garanție sau mai bine zis cine ar trebui sa aibă inițiativa pentru rezolvare pb în acest termen, proprietarii sau asociația de proprietari care ii reprezinta?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:30, 11 Iunie 2021
Buna ziua,
Eu as indruma proprietarii sa preseze dezvoltatorul ( poate chiar si actiune in instanta) daca problemele sunt la partea de proprietate ce le apartin exclusiv.
Asociatia il poate chema in instanta daca problemele aparute sunt pe partea comuna a imobilelor, pentru asta a fost constituita aceasta asociatie, a fost mandatata de proprietari, sa gestioneze partea comuna a imobilelor.
Daca este vorba despre proprietati individuale,conform disp L nr 196/2018 problemele se solutioneaza distinct de catre fiecare proprietar in parte
Asociatia de proprietari se poate implica strict asupra problemelor in legatura cu partea comuna de condominiu
Proprietarii,au drept legal in baza documentelor de achizitie bun imobil -daca dezvoltatorul nu s-a achitat de obligatiile contractual asumate,sa se ridice cu pretentii
Initial pot notifica oficial dezvoltatorul-individual sau in grup toti proprietarii pentru obligarea dezvoltatorului sa se achite de clauzele si termenii asumati -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă părți comune la bloc Nicom13 Nicom13 Tocmai ce am fost inundați cu apa in apartament, venită de pe scurgerea blocului. Vecina de sus spăla hainele la masina de spălat iar scurgerea, cel mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! proprietarii unui bloc dorim să întocmim un tabel ... Gabriel73 Gabriel73 Bună ziua! Proprietarii unui bloc dorim să întocmim un tabel nominal, în vederea desprinderii de asociația de proprietari din care facem parte în prezent ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari de blocuri izolate cristi.c cristi.c Buna ziua, Vin cu o intrebare legata de infiintarea unei asociatii de proprietari: Suntem un cartier nou de blocuri (ansamblu rezidential), iar pentru ... (vezi toată discuția)