avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, o cunoștință locuiește în Anglia și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, o cunoștință locuiește în Anglia și a hotărât ...

Bună ziua, o cunoștință locuiește în Anglia și a hotărât să divorțeze în România.
A împuternicit un avocat găsit pe internet. S-au înțeles la o sumă de bani care pe parcurs a tot crescut iar acum că s-a terminat procesul de divorț avocatul mai cere încă 250 euro de fiecare dintre soți (total 500)pentru a legaliza sentinta.
Este posibil așa ceva? Ce se poate face pentru a putea întra în posesia sentinței și să nu mai dea bani acestui avocat care s-a dovedit a fi un neserios (ca să nu spun altfel)?
Va rog frumos să-mi răspundeți.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:53, 11 Iunie 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
se depune cerere la judecatorie insotita de o copie a hotararii, se plateste o taxa de timbru.
pot imputernici o alta persoana sau sa o rezolve personal cand vin in vacanta. O pot rezolva simplu si on line, am pus in link
se depune cerere la judecatorie insotita de o copie a hotararii, se plateste o taxa de timbru.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 11 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Hotărârea este la avocat, este obligat să i-o dea clientei?

2017 a scris:

Bună ziua, o cunoștință locuiește în Anglia și a hotărât să divorțeze în România.
A împuternicit un avocat găsit pe internet. S-au înțeles la o sumă de bani care pe parcurs a tot crescut iar acum că s-a terminat procesul de divorț avocatul mai cere încă 250 euro de fiecare dintre soți (total 500)pentru a legaliza sentinta.
Este posibil așa ceva? Ce se poate face pentru a putea întra în posesia sentinței și să nu mai dea bani acestui avocat care s-a dovedit a fi un neserios (ca să nu spun altfel)?
Va rog frumos să-mi răspundeți.

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
la avocat e doar o copie, originalul e la judecatorie. daca nu aveti o copie, indicati nr de dosar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Rugaminte liviughita liviughita cum pot dobandi o copie dupa actul de divort al parintilor mei,si cui trebuie sa ma adresez? divortul a avut loc intre anii 1962-1964. pot face acest lucru si ... (vezi toată discuția)
Hotarare divort definitiva si irevocabila georgiana.td georgiana.td Am divortat la inceputul anului si nici pana acum nu am reusit sa fac hotararea de divort definitiva si irevocabila pentru a putea sa imi schimb cartea de ... (vezi toată discuția)