avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună dimineața. Aș dori să știu dacă vecinul meu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună dimineața. Aș dori să știu dacă vecinul meu care avem ...

Bună dimineața.
Aș dori să știu dacă vecinul meu care avem curte în diviziune are dreptul să instaleze cameră de supraveghere în curte? Mentionez faptul că nu am fost întrebați de acest lucru. Acesta fiind instalată pe partea lui de casă care mai este si magazin și vizează intrarea in curte.
Vă mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 12 Iunie 2021
Dacă a configurat un sistem care să captureze numai imagini în limita proprietății sale private, atunci legile privind protecția datelor nu vor fi aplicabile.

Dacă sistemul surprinde imagini cu persoane în afara limitei proprietății sale private – de exemplu, casele sau grădinile vecinilor, spații comune ori pe o aleea publică sau pe o stradă, atunci se va aplica Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și va trebui sa se asigurare că utilizarea sistemului respectă acest Regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legală camera de supraveghere? JURJIUROZ1977 JURJIUROZ1977 Buna ziua! De câteva luni de zile cam la câteva seri niste derbedei de copii sau adolescenți arunca cu oua, pietre sau alte obiecte spre geamul meu de la ... (vezi toată discuția)
Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa ... Simona radu Simona radu Pot sa montez camere video la balconul unui apartament care sa monitorizeze mașină proprie sau trebuie autorizație și acordul cuiva? (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)