Bună seara! Am și eu o problemă cu vacile care circulă pe drum nesupravegheate corespunzător. Nu mă deranjează că au vecinii vaci, mă deranjează că le scoate la pășunat pe strada mea deși primarul le-a propus să le scoată pe unde nu sunt case și unde nu deranjează pe nimeni fecalele lor. Dacă am drum și nu bag mașina mă trezesc fără oglinzi, să nu mai vorbim că defechează pe tot trotuarul până la pășune. Nu aș vrea să fac reclamație la garda de mediu că nu vreau să iau pâinea de la nimeni de la gură dar nici așa nu se mai poate. Cui aș putea să mă adresez ca să îi poată obliga să le ducă pe vale că domnul primar zice că nu îi poate obliga să le ducă pe acolo. Mulțumesc!
Potrivit OUG 195/2002, sunt interzise accesul și deplasarea animalelor de povară, de tracțiune sau de călărie, precum și a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naționale, în municipii și pe drumurile la începutul cărora exista indicatoare de interzicere a accesului.
Autoritățile administrației publice locale au obligația să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public și avizul poliției rutiere, drumuri laterale, cai de acces către aceste drumuri, precum și locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulației animalelor semnalizate corespunzător.
Chiar daca va adresati unei institutii (Politie Locala, Primarie etc. ) exista posibilitatea sa-l sanctioneze contraventional pe proprietarul animalelor.
Multumesc dar dupa ce raspuns am primit,nu ii va sanctiona. Nici macar nu le cere sa fie mai multi indrumatori. Iar de bunurile mele de pe domeniul public(masina) a zis clar ca primaria nu raspunde iar noi ca si cetateni suntem obligati sa pastram curatenia in fata locuintei noastre. Deci cu alte cuvine vacile tot pe acolo vor merge,tot cu un singur indrumator si eu am obligtia sa matur rahatul dupa ele. Cam asta a fost mesajul d-lui primar!