avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stat de plata salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stat de plata salarii

Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste state de plata daca salariile sunt virate direct pe card ?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:25, 7 Ianuarie 2010
Cand se efectueaza plata salariului pe card, este bine sa se inmaneze angajatilor fluturasi de salariu (ei semnand pe un exemplar care ramane la angajator).
Acest lucru este necesar angajatorului nu ca dovada a platii salariului, ci ca dovada a aducerii la cunostinta despre modul de calcul al salariului (ore suplimentare, sporuri, concedii, retineri, etc.).
Chiar daca se face plata prin card , tot e bine sa vada salariatul cum si-a luat banul , pentru ca dupa o perioada te pomenesti cu un nemultumit care cere bani pentru diverse indemnizatii pe care crede ca nu le-a primit , si ce e nasol , e ca s-ar putea ca sa aiba si dreptate , iar salariul lui sa nu fi fost calculat corect din multiple cauze .

Eu am pe cineva cu 15 salariati care semneaza statul de plata chiar daca le da banii pe card , si le fac si fluturasi de salariu , sa stie fiecare cat a luat si pentru ce a luat .

De cele mai multe ori nu se intelege din extrasul de cont ce salariu a avut angajatul , mai ales la cardurile care au si descoperit de cont .
Eu platesc salariile pe card, dar salariatii primesc fluturasii de salariu in 2 ex, unul la ei si unul la mine.
Cand am avut control de la ITM si au verificat modul de plata al salariilor, desi le-am explicat ca sunt platite pe card, mi-au spus ca trebuie sa avem si semnatura salariatului.
:offtopic: stiu societati comerciale cu 1 mie, 2, 3 sau 4 mii de angajati - foarte tare as vrea sa vad depozitele lor, in care pastreaza fluturasi de salariu semnati de fiecare angajat din cei 2000, in fiecare luna, in fiecare an...:hammer:, pe langa viramentele bancare, ca sa fie ITM-ul multumit.
Oare cat i-o costa chiria la depozite?
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
smeagull, utilizator
Multumesc tuturor celor ce mi-au raspuns, ca si angajat trebuie sa stiu detalierea acelui venit net virat pe card.....sunt si zile de CO sau CM .....

Alte discuții în legătură

Dovada achitarii salariilor florysoricioaica florysoricioaica Daca angajatorul face plata salariilor prin virament bancar mai e necesara semnarea fluturasilor ? In eventualitatea unui control de la ITM se poate substitui ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care salariile sunt virate in conturile angajatilor prin virament bancar este nevoie ca acestia sa semneze fluturasul de salariu si ... (vezi toată discuția)
Acordarea salariului prin casierie, procedură Daliborka Daliborka Buna ziua in cazul acordarii salariul cash si nu pe card? pe langa semnarea fluturasului,angajatul trebuie sa se semneze si o dispozitie de plata? ma gndesc ... (vezi toată discuția)