avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea a murit acum câteva luni iar mama si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea a murit acum câteva luni iar mama si fratele ei au ...

Bunica mea a murit acum câteva luni iar mama si fratele ei au rămas mostenitorii unui apartament cu 2 camere.Fratele mamei are un handicap mintal si primeste pensie.Mama poate vinde casă si sa-i cumpere lui o garsoniera?Are drept de decizie pentru vanzarea apartamentului?
Buna ziua,
Daca fratele mamei are acest handicap mintal, trebuie numit un curator pentru acesta. Curatorul se va ocupa de administrarea si de interesele financiare ale fratelui cu handicap. Acesta va putea semna acte pentru el, va decide pentru frate.

Numirea curatorului se face de catre instanta de tutela.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire, numire tutore si curator ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Dupa decesul tatalui nostru (iunie 2015) am luat hotararea ca noi ce sapte frati impreuna cu mama sa inaintam actele pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Va rog frumos sfatuiti-ma ! cum sa fac sa iasa bine in aceasta speta ? poate cineva cu suflet ne va indruma dorudoru dorudoru --Beneficiaza de scutire taxa de timbru judiciar---Speta este Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de ... (vezi toată discuția)
Drepturi tutore/curator piticut86 piticut86 Apelez la dvs pentru a ma lamuri intr-o privinta.In 97 bunica mea a murit,lasand mostenire nepotilor o casa si un apartament.Fratele meu a mostenit o ... (vezi toată discuția)