avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua.As dori daca imi puteti spune cat trebuie sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua.As dori daca imi puteti spune cat trebuie sa ia in ...

Buna ziua.As dori daca imi puteti spune cat trebuie sa ia in mana un contabil primar si cu o persoana in intretinere.Va multumesc pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: Anchi83 , utilizator 20:44, 6 Iulie 2021
Offtopic

As dori ca mesajele offtopic sa fie purtate prin intermediul mesageriei private , astfel sa evitam stergerea acestora.
.....

@ Anchi83
Formula de calcul este : salariul brut de 2.300 lei.

Salariu brut = 2.300 lei
CAS: 25%* = 575 lei
CASS: 10%* = 230 lei

Deducere personala: 565 lei

Salariu impozabil: Salariu brut – (CAS+CASS+CFS) – deducere personala = 2300 - 230 -575 - 565 = 930 lei
Impozit pe salariu = Salariu impozabil x 10% = 93 lei

Astfel salariul pe care il primeste angajatul in mana, respectiv salariul net se calculeaza astfel:

Salariu net = Brut – (CAS+CASS+CFS+Impozit) = 2300 – (230 + 575 +93) = 1. 402 lei

Colegul dvs poate depune o solicitare in scris la angajator pentru a lamuri situatia ... Nu cumva s-a observat cuantumul salariului impozabil si nu pe cel net?
Buna seara.Sincer nu știu cu exactitate ce a văzut el,dar din ceea ce mi-ați spus nu coincid cu ceea ce mi-a spus.Eu i-am sugerat sa facă o simulare pe calculator,pe diferite site-uri, chiar și pe cel dat de dumneavoastra,iar dacă este ceva ce nu înțelege să vorbească direct cu șeful lui pentru a lămuri problema.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
Anchi83, utilizator
I-ati dat un sfat bun.
Mulțumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu lavy80 lavy80 Buna ziua , V-as ruga sa ma ajutati cu niste clarificari prin calculul salariului :La un venit brut de 2862 mie imi rezulta salariu net astfel: ... (vezi toată discuția)
Deducerile salariale Miha.Miha Miha.Miha Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa ... (vezi toată discuția)
Calcul contributii tichete de masa larisarazvan larisarazvan Buna ziua pe fluturasul de salariu este urmatoarea formula de calcul: salariu net:2000 lei, spor vechime 10%-300 lei(sa zicem) si 160 lei contravaloare ... (vezi toată discuția)