avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am o intrebare. De fapt e o nelamurire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am o intrebare. De fapt e o nelamurire pentru nasa ...

Buna ziua, am o intrebare.
Defapte este o nalamurire pentru nasa mea. Este casatorita de 9 luni , ei au fost plecati in strainatate au cumpartat o masina da masina inainte de casatorie, dupa casatorie au cumparat un apartament ne renovat. Acuma sotul nasei o aduso pe nasa inapoi acasa pe motiv de vacanta dar cand el sa intor inapoi a sunato si ia spus ca are pe alt cineva si ca sa divorteze , dar actele apartamentului sunt la socri si nu vrea nimeni sa ii dea actele sau inteles sa divorteze dar sotul nu vrea sai dea apartamentul au spus ca daca vrea apartamentul sa plateasca. Acuma nasa mea este nedumerita pentru ca este amenintata ca oricum nu va primi nimic din apartament . Si daca ea incepe divortul si partajul cui ii va ramane apartamentul ? Si cine plateste cheltuielile de judecata in privinta divortului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:49, 14 Iunie 2021
Apartamentul a fost cumpărat din bani comuni ?
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2021
Adrian ALBU, Avocat
Adrian ALBU a scris:

Apartamentul a fost cumpărat din bani comuni ?

Da, apartamentul a fost cumparat din bani comuni. Si daca ea incepe divortul are sanse sa primeasca ea tot apartamentul sau doar o parte din el.. ? Mentionez ca fata are dovada , mesaje cum o injura cum o ameninta ca ei nui ramane nimic. Si cum iar putea face pe fosti socri sa-i dea actele de la apartament unde scrie negru pe alb ca este si ai ei. Fata ar dori sa se mute in apartament sa is poata cauta de lucru.
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2021
Andre andreea, utilizator
Si daca ea incepe divortul el fiind plecat, este vreo santa sa primeasca ea tot apartamentul? Sau doar o parte din el?
Dacă este cumpărat cu bani comuni și cu o participare egală, nașa dvs poate cere la partaj atribuirea apartamentului, dar va fi obligată la plata unei sulte, adică a unei sume de bani pentru partea celuilalt. Nu este obligatoriu să-i fie atribuit imobilul, instanța decide în funcție de probe și de cererile părților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa zic mai ... Ale1987 Ale1987 Bună seara. Știu ca o sa para penibil ceea ce o sa zic mai jos dar sper sa găsesc raspun aici sa nu mai bat drumul pe la notari și avocați. Nași mei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dar nu stiu ce avantaje am in privinta copiilor Alicia-Rebeca Alicia-Rebeca Sunt casatorita din decembrie 2012 si din aceasta casatorie a rezultat doi copii.o fetita de 4 ani si 4 luni si un baietel de 5 luni jumatate,as vrea sa ... (vezi toată discuția)
Partaj adriana vulcu adriana vulcu am fost casatorita, in septembrie dupa multe certuri si batai m-a dat afara din casa, intre timp am divortat, el a ramas in casa eu nu am voie Apartamentul ... (vezi toată discuția)