avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am si eu o intrebare . Eu si mama mea am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am si eu o intrebare . Eu si mama mea am reusit sa ...

Buna ziua! Am si eu o intrebare . Eu si mama mea am reusit sa obtinem un ordin de protectie impotriva tatalui meu iar el acum ne ameninta ca vrea sa isi doneze partea unui ONG . Mentionez faptul ca are foarte multe datorii la stat, amenzi, etc. De asemenea, nu are niciun contract de utilitati in casa iar eu cu mama mea le platim de ani buni de zile. Actualmente, el e plecat in afara, spune ca va semna actele de donatie, am inregistrari audio cand marturiseste ca isi doneaza partea doar ca sa nu primesc eu nimic. Pot contesta donatia ? Sunt unica fiica a lui. Daca doneaza eu si mama mea trebuie sa platim chirie ca sa mai locuim in imobil?
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:19, 15 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a cui e casa ?

Daca e bunul lui propriu, poate dona, dar puteti ataca donatia dupa ce crapa.
daca e bun comun cu mama, nu are cum sa doneze decat dupa ce ar face partajul.
daca face paratjul, nici nu mai apuca sa doneze, ca tabara pe el creditorii.
Sfat : lasati-l sa latre.

mama ar trebui sa divorteze si sa ceara ea partajul, sa ceara sa ramana cu casa si sa ii dea lui sulta.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Buna seara! Multumesc pentru raspuns. Casa este a ambilor parinti, mama a divortat de el acum ceva timp insa nu au facut partaj.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai ia strangeti voi niste bani si incepeti o astfel de actiune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate mama - copil mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Am urmatoarea situatie: mama impreuna cu sora mostenesc casa parintilor lor. Mama vrea sa-mi cedeze partea ei iar pe matusa mea urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)
Donatie parte imobil, soti in divort clotild clotild In 2012 am cumparat un imobil impreuna cu prietenul meu, in 2013 ne-am casatorit. In luna mai 2014 vom divorta de comun acord.Ne-am impartit bunurile, am ... (vezi toată discuția)
Donatie essteffan essteffan Buna ziua, In primul rand o sa multumesc anticipat tuturor celor care raspund la aceasta solicitare. Sotia mea a primit de la parinti o bucata de pamand ... (vezi toată discuția)