avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare salariat

Buna ziua!
Am rugamintea daca ma puteti ajuta cu o clarficare.
Un angajat urmeaza sa isi suspende CIM pe Romania de la data de 1 Iulie, pe motive personale pentru 1 an de zile, timp in care el isi va incepe activitatea la un alt angajator din Dubai. Contractul din Dubai va fi incheiat pe 1 an de zile.
Compania din Dubai, practic este detinut de acelasi administrator care ar firma in RO.
Angajatul mai are zile de CO ramase neefectuate, atat de pe 2020 cat si pe de 2021 si "cere", ca aceste zile ramase neefectuate de pe firma din Romania, sa-i fie "transferate", la angajatorul din Dubai.
Daca as merge pe varianta de detasare, as putea face transfer al zilelor de CO? Sa spunem ca luam in calcul si faptul ca facem transfer in cadrul grupului de firme.
Din cate am vazut in Codul Muncii, nu vad sa existe o varianta legala de a face acest lucru.
Luand in calcul aceasta speta, cum ar trebui procedat?
Daca ramanem pe varianta de suspendare, zilele de CO ramase de anul trecut sa-i fie platite la suspendare (pentru ca depasesc cele 18 luni) si cele valabile de la 1 Ian 2021-30 Iunie 2021, sa se poata lua abia cand isi va inceta suspendarea CIM-ului pe Romania?
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:30, 16 Iunie 2021
Zile de CO pentru un c.i.m. suspendat nu se pierd și nici nu se compensează în bani.
Termenul de 18 luni este suspendat pe durata suspendării c.i.m. . Vedeți art.49 alin.6 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu ciprianagia ciprianagia Buna ziua, am o speta: Sunt detasată de la firma X la firma Y pentru o perioadă de 6 luni În timpul acestora, postul pe care sunt este scos la concurs. ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat oliviuganceanu oliviuganceanu Am 6 zile de concendiu de odihna ramase neefectuate din anul trecut.in prezent mi-am depus demisia si sunt in zilele de preaviz;vreau sa stiu daca pot cere ... (vezi toată discuția)
Compensarea in bani la incetarea detasarii alinapencu alinapencu 1. un salariat care a fost detaşat din privat la un angajator din sectorul bugetar, care nu şi-a efectuat în timpul detaşării decât o parte din CO la ... (vezi toată discuția)