avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA NEEFECTUAT
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA NEEFECTUAT

Am 6 zile de concendiu de odihna ramase neefectuate din anul trecut.in prezent mi-am depus demisia si sunt in zilele de preaviz;vreau sa stiu daca pot cere cele 6 zile de CO si daca ele se scad din zilele de preaviz sau se mareste nr.zilelor de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 14:53, 2 Februarie 2010
concediul de odihna se poate efectua in cadrul perioadei de preaviz (nu suspenda preavizul) sau, in caz contrar, vi se vor plati la sfarsitul acestei perioade ca si cota parte CO neefectuat. De obicei angajatorii prefera prima varianta, din motive lesne de inteles.....
Perioada de preaviz nu este modificata de zilele de concediu de odihna.

Daca angajatorul aproba CO atunci il efectuati si daca nu incasati c/val zilelor de CO cuvenite si neefectuate.

CO cuvenit si neefectuat se compenseaza in bani numai la desfacerea CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna greek_do greek_do In cazul demisiei unui salariat i se acorda zilele de concediul de odihna cuvenite pe lunile lucrate? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim cu art.81 valentina_vuculescu valentina_vuculescu Buna ziua! Am cateva nelamuriri cu privire la acest articol. Contractul meu de munca a fost defacut cu articolul 81, desi eu nu mi-am dat demisia, am cerut ... (vezi toată discuția)