avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum se stabileste cifra de afaceri pentru trecerea la ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum se stabileste cifra de afaceri pentru trecerea la platitor de TVA?

Firma privata cu cod CAEN 8622 (asistenta medicala specializata) - clinica privata, doreste sa introduca in paleta de consultatii si analizele medicale pentru obtinerea/prelungirea permisului de conducere, la fel si servicii de medicina muncii.
Din perspectiva TVA-ului, conf.codului fiscal activitatea de consultatii medicale este scutita de TVA (art.292 alin.(1).lit.a)), insa cele doua noi activitati (analizele pentru permisul de conducere si cea de medicina muncii reprezinta operatii purtatoare de TVA (nu sunt strans legate de ingrijirea medicala).
Cum se stabileste cifra de afaceri pentru trecerea la platitor de TVA in cazul prezentat? (pentru total activitate sau numai pentru cifra realizata din activitatile purtatoare de TVA?)
In cazul in care firma devine platitor de TVA, se va putea deduce taxa aferenta investitiilor noi? (de exemplu aparate de diagnosticare ca MR, CT, ecograf etc.?)
Va multumesc pt. prezentarea punctului de vedere al Dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iunie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Depasire plafon tva - medic oftalmolog, care are o societate comerciala balanescuadrian balanescuadrian Buna ziua, Un medic oftalmolog, care are o societate comerciala cu cod CAEN 8622 - activitati de asistenta medicala specializata, are incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu? rodia rodia Un srl care are caen 8622-activitati de asistenta medicala specializata daca a depasit 35000 euro devine platitor de tva?Eu stiu ca activitatile medicale ... (vezi toată discuția)