Am primit pe 14 iunie a.c. factura Enel pentru consumul casnic de curent electric in valoare de 37.000 de lei
(treizeci si sapte de mii de lei), rezultati in urma recalcularii consumului meu, din martie 2018 pana in prezent.
Eu am platit cu regularitate consumul lunar in toata aceasta perioada. Am pastrat chitantele si facturile cu care pot dovedi
acest lucru. Ele sunt in valoare de cca. 70-100 lei fiecare, adica pe trei ani maximum 12x3x100=3600 lei.
Mi se pare ilegal si scandalos ca suma rezultata din recalculare sa fie de zece ori mai mare decat cea platita.
Ce pot face?
Va multumesc.
In prima faza vedeti daca intex-ul de pe ultima factura corespunde cat de cat cu cel al contorului ( daca index-ul a fost estimat).
Si nu uitati sa contestati factura la furnizor.
Poate ar trebui si o verificare a contorului, plangere la ANRE... dar prima data verificai index-ul si contestati factura.
Buna seara,
Daca sunteți consumator casnic, sesizați OPC. Daca nu, notificați furnizorul sa vă pună la dispoziție modul de calculare al diferenței, iar daca sunteți nelămurit, contactati un avocat, pentru a va adresa instanței de judecată.
Succes!
Gluma enel
zenovius
Gluma ENEL
Buna ziua,
Situatia mea este simpla pentru mine, complicata rau, se pare, pentru Enel.
Pe scurt:
Am o locuinta la tara unde ajung relativ rar, ... (vezi toată discuția)