avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reluare ajutor de șomaj, după contract cu perioada ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reluare ajutor de șomaj, după contract cu perioada determinata. Buna ziua. As dori să lămuresc un aspect legat de ajutorul ...

Buna ziua. As dori să lămuresc un aspect legat de ajutorul de șomaj. In luna aprilie, a.c., am intrat in șomaj. In luna mai, m-am angajat, cu durata determinata la o societate de pe litoral. Contractul cu durata determinata a fost încheiat pe o luna de zile. Întrucât nu mi-au convenit condițiile de acolo, am hotărât să plec la o alta societate, tot pe litoral, câteva zile mai târziu. Menționez că există continuitate între data plecării de la prima societate și angajarea la doua societate. Am trimis ambele contracte la Casa de Pensii Ploiesti, serviciul șomaj, și mi s-a comunicat că nu îmi mai pot relua șomajul întrucât nu am respectat durata primului contract încheiat pe o luna de zile și se consideră demisie, in condițiile in care, mă repet, există continuitate între cele două contracte. Am plecat pe 31 mai de la prima societate și m-am angajat imediat la cea de-a doua societate, cu contract de munca înregistrat legal. Va rog să mă.lamuriti cu privire la acest aspect, întrucât nu mi se pare normal sa nu îmi pot relua șomajul după ce se termina perioada determinata. Va mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2021
lenia1972, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:54, 20 Iunie 2021
1. Casa de Pensii nu are legatura cu somajul, ci AJOFM-ul.

2. Repunerea în plată, după suspendarea platii somajului pentru încadrarea în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni, se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situației care a condus la suspendare.

3. Cum ati incetat primul c.i.m.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere temporara a somajului nicholas455 nicholas455 Puteti va rog sa-mi dati raspuns la urmatoarea intrebare? -Este posibila intreruperea temporara a ajutorului de somaj si revenirea in somaj? Situatia ... (vezi toată discuția)
Somaj si contract pe perioada determinata mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua, Daca sunt in somaj In Ploiesti,si ma angajez cu contract determinat pe 6 luni la mai mult de 50 de km dar nu-mi schimb domiciliu,cand inceteaza ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj? andral andral Daca o persoana aintrerupt somajul ,angajandu-se la o firma dar dupa perioada de proba[5 zile+1zi previz] i s-a facut o Notificare in care este scris ca se ... (vezi toată discuția)