avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune separata intravilan si extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune separata intravilan si extravilan

In urma decesului bunicului, succesiunea a fost departajata in 2 procese distincte : unul pentru terenul aflat in intravilan si unul pentru terenul in extravilan, dar fara ca toti mostenitorii a participa in ambele procese in calitate de mostenitori . Este corect din punct de vedere juridic ?
Cel mai recent răspuns: arua , utilizator 21:52, 7 Ianuarie 2010
buna ziua!
mostenitorii bunicului sunt aceeasi!
daca in schimb TP au fost emise direct pe numele mostenitorilor bunicului, ar fi posibil.
deci ar pp sa exite mai multe Tp.
O mostenire se deschide o singura data (la notar sau in instanta). Pentru bunuri descoperite ulterior doar se suplimenteaza masa succesorala mantinandu-se aceeasi mostenitori. Este adevarat ca intre institutii nu prea exista comunicare. Evidenta deschiderii mostenirii este tinuta de Camera Notarilor. Daca mostenirea a fost deschisa in instanta si instanta nu a comunicat Camerei solutionarea cauzei este posibil ca o alta instanta sau un notar sa deschida iarasi succesiunea. Legal nu este .....prima hotarare are putere de lucru judecat cu privire la mostenitori... implicit a doua hotarare daca stabileste alti mostenitori pentru acelasi defunct este ilegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord mediere partaj succesoral mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Acordul de mediere intre doi frati si singurul mostenitor al celui de-al treilea se poate face daca acesta din urma nu are certificat de mostenitor si nici nu ... (vezi toată discuția)
Cota disponibila si rezerva succesorala Doncean Doncean Care se poate vinde? Pentru cazul: fiu unic - 3/8 parti indivize; vanzator - 5/8 parti indivize Multumesc! (vezi toată discuția)
Discrepanta intre trei acte si realitate cyan cyan Am urmatoarea problema si nu stiu cum sa-i dau de capat.:( Am deschis acum 2 ani succesiune dupa decesul mamei si am depus actele pe care le aveam in acel ... (vezi toată discuția)