avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neînțelegeri între vecini, refuz intrare în beci ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neînțelegeri între vecini, refuz intrare în beci pt a izola tavanul.

Buna,
De aproape 3ani am cumpărat un apartament, de 2ani ne-am mutat în el, deoarece a necesitat foarte multe reparații, de la instalația electrică, până la hidroizolat, turnat șapă, refacuti pereti, etc. Iarna aceasta care a trecut am început să fac igrasie și mucegai, doar în dormitor sub pat, din cauza condensului, azi am fost cu copilul la dermatologie și alergologie, iar în urma testelor, acesta a ieșit alergic la mucegai. Acum 3luni soțul l-a rugat pe vecinul care are beciul amenajat chiar sub dormitorul nostru, să ne lase sa intram timp de 1-2h să izolat tavanul de la beci, asta ne-au recomandat toți meseriașii când am întrebat ce e de facut. Vecinul nu dorește să ne lase sa intram să ne izolam din cauza unei dispute din noiembrie/decembrie din cauza locurilor de parcare (care și le-a însușit ilegal, deoarece nu sunt locuri amenajate și plătite, ci locuri ocupate abuziv, în actele primăriei apărând ca spatiu verde acel teren). Azi, în urma rezultatului de la alergologie "alergic la mucegai și astm bronsic sub observatie", am zis ca mai incerc o dată să vorbesc cu el. Din pacate am primit același răspuns, ca el are beciul curat și ca nu mă lasă din cauza disputei cu locul de parcare. Specific ca în tot apartamentul (3camere, bucătărie, două holuri și două băi), doar în dormitor am această problemă, în restul apartamentului nu. Ce pot face legal în această privință pt a-l forta în vre-un fel să mă lase să intru să izolez? Administratie de locatari nu avem, șeful de scara nu dorește să intervină, iar de la poliția locală mi s-a spus că beciul si scara sunt proprietate comună mai ales ca nu are acte pt beci și nu plătește impozit, dar pt ca are boxa respectivă închisa nu pot intra deoarece se considera intrare prin efracție și ca pot doar sa-l activez în instanță pt ca ei nu intervin... care sunt pasii și ce demers trebuie să urmez? Doresc doar să izoleze tavanul de la beci pt a feri copilul (2ani și 8luni) de această problemă.
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 18 Iunie 2021
IBiro, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 14:58, 25 Iunie 2021
Pana atunci mutati patul si luati un dezumidificator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si ... Silvia Dora Silvia Dora Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si bucataria, am schimbat tot , gresie, faiantă etc. Ne am mutat in decembrie. Apartamentul are ... (vezi toată discuția)
Consum mare de gaz din cauza vecinului. vecinul de deasupra mea ... Zigfreud8 Zigfreud8 Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea (ultimul etaj) nu mai locuieste in apartament, si toata iarna a lasat geamurile apartamentului ... (vezi toată discuția)
Izolare apartament prin beci talossmn talossmn Buna seara, supun atentiei dv. urmatorul caz: vecinul de la unul dintre apartam.de la parterul blocului in care locuiesc, doreste sa- si izoleze apartam. ... (vezi toată discuția)