Bună ziua, aş dori cîteva lămuriri legate de următoarea situaţie:
Eu locuiesc/domiciliez in Ploieşti, însă la ţară, într-o comună din acelaşi judeţ PH, e posibil să am ceva "tevatură" cu autoritătile pe tema legilor funciare. Această comuna/localitate este arondată Judecătoriei Vălenii de Munte (deci normal aici este prima instantă, aici se iniţiază procesul).
Pot iniţia (stramuta eventual) procesul în Ploieşti? (în localitatea mea de domiciliu ţinînd cont de fapul/invocînd că sunt greu deplasabil = handicap locomotor)
Cazul dvs nu reprezinta un motiv de stramutare a procesului in alta localitate! [ link extern ]
Insa , chiar daca veti pierde in fond , aveti calea apelului si atunci procesul se va judeca la tribunal , deci in Ploiesti!B-)
Se poate judeca si in lipsa in situatia in care sunteti, dar trebuie sa va sustineti bine cauza prin ceea ce scrieti daca nu va puteti permite un avocat. Cum a mentionat si MIHAI GRIGORE, in situatia in care pierdeti pe fond in prima instanta aveti la indemana calea extraordinara a recursului daca este vorba de un proces funciar( Titlul XIII din Legea nr.247/2005), acesta judecandu-se la Ploiesti la Curtea de Ape. Succes!