avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca sunt greu deplasabil\handicap pot iniþia un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca sunt greu deplasabilhandicap pot iniþia un proces în localitatea mea de domiciliu?

Bună ziua, aş dori cîteva lămuriri legate de următoarea situaţie:
Eu locuiesc/domiciliez in Ploieşti, însă la ţară, într-o comună din acelaşi judeţ PH, e posibil să am ceva "tevatură" cu autoritătile pe tema legilor funciare. Această comuna/localitate este arondată Judecătoriei Vălenii de Munte (deci normal aici este prima instantă, aici se iniţiază procesul).

Pot iniţia (stramuta eventual) procesul în Ploieşti? (în localitatea mea de domiciliu ţinînd cont de fapul/invocînd că sunt greu deplasabil = handicap locomotor)
Ultima modificare: Joi, 7 Ianuarie 2010
Balaurul, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:07, 7 Ianuarie 2010
buna ziua!
nu se poate!
puteti in schimb sa va angajati av care sa va reprezinte in acest dosar, sau sa dati cuiva o procura in acest sens.
Cazul dvs nu reprezinta un motiv de stramutare a procesului in alta localitate!
[ link extern ]
Insa , chiar daca veti pierde in fond , aveti calea apelului si atunci procesul se va judeca la tribunal , deci in Ploiesti!B-)
Se poate judeca si in lipsa in situatia in care sunteti, dar trebuie sa va sustineti bine cauza prin ceea ce scrieti daca nu va puteti permite un avocat. Cum a mentionat si MIHAI GRIGORE, in situatia in care pierdeti pe fond in prima instanta aveti la indemana calea extraordinara a recursului daca este vorba de un proces funciar( Titlul XIII din Legea nr.247/2005), acesta judecandu-se la Ploiesti la Curtea de Ape. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta in fond funciar se ataca direct la curtea de apel? Balaurul Balaurul Buna ziua, Constat, pe site-ul Judecatoriei Valenii de Munte, ca \"[i]Respinge cererea ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiată cererea intimatei ... (vezi toată discuția)
Unde gasesc un dosar al notariatului de stat din 1979, pe baza caruia am un certif. de mostenitor? Balaurul Balaurul Strabunicului, [b]Constantin C[/b]., meu [i]Regimul Comunist [/i]i-a confiscat toate bunurile/proprietatile. Decedat în anul [b]1979[/b], în [i]Certificatul ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala in cazul unui accident rutier djionel82 djionel82 Care instanţe sunt competente în cazul unui accident rutier, şi în baza cărui articol din cod procedură civilă? Mai exact, în cazul unui accident ... (vezi toată discuția)