avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am o întrebare un bărbat vrea sa îmi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am o întrebare un bărbat vrea sa îmi lase testament ...

Bună ziua am o întrebare un bărbat vrea sa îmi lase testament la casa menționez el nu o fost însurat nu are nici copii nici frați nici părinți în viata după moartea lui poate cineva sa îmi strice cineva testamentul mulțumesc o și frumoasă.
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 20:42, 20 Iunie 2021
Buna ziua,
Daca are datorii neplătite, creditorii v-ar putea solicita achitarea creanței pe care o au.
Daca are rude mai îndepărtate (unchi,veri), ar putea solicita in instanță anularea testamentului. Prin urmare, daca dumnealui are o vârstă înaintată, e de preferat că înaintea autentificarii testamentului la notar sa obțineți un certificat medico-legal psihiatric de la institutul de medicină legală.
Mai mult, daca domnul care dorește să vă lase testament nu are niciun alt bun in afara casei, faptul că vi-l transmite echivalează cu o dezmoștenire tacită a celorlalți moștenitori, așa că nu ar trebui sa existe probleme cu privire la alte rude.
Are 60 de ani
E destul de tânăr și totuși,daca nu are afecțiuni care să-i afecteze psihicul, nu cred că s-ar impune obținerea certificatului medico-legal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! nu am copii, dar am parinti in viata. doresc sa las ... Diana.Swan Diana.Swan Buna ziua! Nu am copii si nu am frati, dar am parinti in viata. Doresc sa las un testament in favoarea sotului meu, sa fie legatar universal asupra tuturor ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)
Pot sa las testament? tut tut As putea sa las un testament pentru nepoata mea in cazul in care eu nu am copii si nu am fost casatorita? As dori sa ii las ce am eu si testamentul sa nu ... (vezi toată discuția)