avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie autoturism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie autoturism

Buna ziua!
Unchiul meu doreste sa imi doneze masina lui. Doresc sa stiu care sunt toti pasii necesari ca eu sa pot inmatricula autovehiculul pe numele meu. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 20 Iunie 2021
Emilia2705, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 17:32, 20 Iunie 2021
Buna ziua,

Aveți 2 posibilități:
1)Daca valoarea autoturismului este de max 25 000 lei, puteți întocmi dvs și unchiul un înscris în baza căruia va transmite dreptul de proprietate și va preda auto, iar dvs îl preluați (este o forma simplificată de donație, numita dar manual).
2)contract de donație autentificat la notar.

Aveți toate documentele necesare înmatriculării in link: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la serviciul inmatriculari marioaramuntean marioaramuntean Ce se intampla cu un auto inscris la primarie dar care nu mai e inscris la Serviciul Inmatriculari deoarece proprietatul a venit si a declarant ca masina e ... (vezi toată discuția)
Cedare numere de inmatriculare preferentiale mcfly mcfly Va salut, Urmeaza sa inmatriculez un autoturism. Vreau numere de inmatriculare preferentiale, in schimb combinatia dorita e pastrata de un prieten care nu o ... (vezi toată discuția)
Autoturism cu mentiunea pe certificat:"auto reclamat furat la data de..." LOPY LOPY Am primit prin donatie un autoturism care are o mentiune pe certificatul de inmatriculare: auto reclamat furat la data de...am inscris autoturismul la primarie ... (vezi toată discuția)