avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Anulare sau Schimbare in Tot ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Anulare sau Schimbare in Tot ?

Am o sentinta civila, in care sunt de acord cu constatarile date de instanta de fond, insa sunt total contra hotararii luate fiindca instanta a omis in a lua in considerare 2 articole din NCPC.
Pentru formularea cererii de apel, pot cere anularea hotararii insa pot cere si schimbarea in tot a hotararii - este vreo diferenta intre acestea? As vrea ca Instanta de Apel sa se pronunte doar asupra hotararii luand in considerare constatarile Instantei de Fond (caci sunt de acord cu astea) si articolele omise pe care i le aduc la cunostinta. As vrea sa evit retrimiterea procesului in Fond, desi stiu ca paratul poate cere asta in intimpinare
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
Bbosap, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire, intampinare si cerere reconventionala Username33 Username33 Buna ziua! Se da urmatoarea speta pentru care solicit lamuriri eventual sfaturi : Obiect: partaj succesoral Parti participante: - A - reclamanta - B, C, ... (vezi toată discuția)
Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza ... roznovatstefan roznovatstefan Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza de restituirea cautiunii nici taxele judiciare de timbru, as putea cere restituirea cautiunii ... (vezi toată discuția)
Proces cu casa de pensii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: pe vechiul cod civil procesele cu casele de pensii aveau doua grade de jurisdictie,respectiv fond la tribunal si recursul la curtea de ... (vezi toată discuția)