avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Visul meu este sa ajung criminalist de multi ani, dar ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Visul meu este sa ajung criminalist de multi ani, dar problema ...

Visul meu este sa ajung criminalist de multi ani, dar problema e ca nu stiu cum. Nu stiu in Romania la care facultate sa ma duc (eu ma gandeam la facultatea de chimie) deoarece termenul "criminalist" am inteles ca are sens diferit in romana fata de engleza. Eu vreau ca nu numai ca cercetez locul crimei, ci sa si examinez in laborator ce am gasit (amprente, sange, saliva etc). Ca am inteles ca poti sa fii criminalist care nu are treaba cu laboratoare sau are. Si am inteles ca trebuie sa si vorbesti prin sala de judecata ? Sunt foarte confuza. As aprecia mult daca cineva ar clarifica aceste lucruri.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:36, 22 Iunie 2021
va duceti la academia de politie, acolo dati admitere.
Apoi, daca nu vreti doar sa recoltati sau sa faceti fotografii, mai urmati o facultate- chimie, biologie, fizica medicina etc. ca sa fiti expert pe o ramura.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Mai exista si scolile de agenti de politie, "Vaile Lascar" si "Seprimiu Muresan" la care te poti inscrie...
Mai multe detalii gasesti in link-ul de mai jos
[ link extern ] /

Bafta!
Experții criminalisti din laborator preleveaza mostrele de proba și le analizează.
În România, acești experți nu se ocupa și de investigațiile criminale, asa cum este în SUA, ca sa intelegeti mai clar.

Daca vreti sa lucrați doar in laborator este bine sa vorbiți cu un expert criminalist de laborator ca sa va explice anumite detalii tehnice.

Și eu am crezut la începutul facultății de drept ca pot fi procuror și avocat în același timp și am ales sa fiu avocat neputând fi ambele în același timp desi m-am pregătit pentru toate versiunile posibile de care au nevoie procurorii dar și avocatii.

Prin urmare, în cazul dvs. trebuie sa știți exact ce direcție veți urma intrucat sunt lucruri diferite prin conținutul muncii prestate.

Daca vreti sa examinați țesuturi umane, saliva, sânge veți avea nevoie de facultatea de medicină.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI, 2021
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum ajung in criminalistica , si ce inseamna ,criminalist si procuror criminallist?  Buna am tot incercat sa gasesc raspunsuri intrebarilor dar in zadar,pe mine mar intereseaza foarte mult sa ajung in criminalistica dar nu prea stiu cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Criminalistica - in ce conditii pot deveni criminalist? yoyocool yoyocool buna,as vrea sa aflu mai multe detalii despre criminalistica,facultatea care trebuie urmata,examenul de admitere este greu,daca aceasta meserie este cautata si ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am 13 ani şi îmi doresc să devin procuror criminalist. Aşi vrea să ştiu cât mai multe despre studiile pe care trebuie să le urmez pentru ... (vezi toată discuția)