avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna din 2019 ( care trebuie efectuat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna din 2019 ( care trebuie efectuat pana la data ...

Concediu de odihna din 2019 ( care trebuie efectuat pana la data de 30 iunie 2021) poate fi intrerupt de un concediu medical de urgenta? Daca se poate intrerupe zilele ramase de concediu de odihna se pierd sau sunt transferate la sfarsitul concediului medical, care depaseste date de 30 iunie 2021?
multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:00, 22 Iunie 2021
In situatia in care incapacitatea temporara de munca a survenit in timpul efectuarii concediului de odihna anual, acesta se intrerupe, urmand ca salariatul sa efectueze restul zilelor de concediu dupa ce a incetat situatia de incapacitate temporara de munca, iar cand nu este posibil urmeaza ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.

Codul muncii prevede obligația angajatorului de a-l acorda pana la 30.06.2021, inclusiv și nu obligația salariatului de a-l efectua. Astfel, dreptul la CO exista și după aceasta data.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical și cel de odihna OPLA OPLA Buna ziua Cererea de concediu de odihna îmi este aprobată pentru efectuarea a 14 zile concediu de odihna in perioada 14.08.2019-29.08.2019, deci pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pintexim pintexim Pe perioada concediului medical se acorda concediu de odihna? Parerea angajatului este ca ,DA;a angajatorului ca ,NU. (vezi toată discuția)