avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună ziua. dacă un primar a fost declarat ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună ziua. dacă un primar a fost declarat incompatibil de ANI ...

Bună ziua. dacă un primar a fost declarat incompatibil de ANI și suspendat din funcție,mai poate să ocupe funcția de Consilier juridic în primărie într-un termen foarte scurt??? (o lună sau două)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:13, 22 Iunie 2021
art.25 din Legea 176/2010
...
(2) Persoana eliberată sau destituită din funcție potrivit prevederilor alin. (1) sau față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicția de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea art. 25, alin. 2 din legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice sorinaccio sorinaccio vreau sa imi cer scuze , dar chiar nu am reusit sa gasesc unde sa postez aceasta problema , daca am postat gresit si rog sa se mute postul corespunzator ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public marianamailat marianamailat ma cerceteaza ANI pentru incompatibilitate functionar public ce o sa se intample mi deprte? (vezi toată discuția)
Raport ani jackiss jackiss Buna ziua! Daca un candidat la functia de consilier local/judetean sau primar primeste raportul de incopatibilitate fiindu-i interzis dreptul de a ocupa o ... (vezi toată discuția)