avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ANGAJARE STRAINI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ANGAJARE STRAINI

Buna ziua dnu Tudor,

Aveti idee,daca eu vreau sa angajez printr o firma de recrutare salariati straini ,eu ca si firma trebuie sa le fac contractul de munca si in limba lor ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:17, 22 Iunie 2021
Codul Muncii
Art. 16
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
.......

" Totusi, in anumite situatii contractul de munca poate fi intocmit si in format bilingv, versiunea in limba straina avand drept scop informarea partii care nu cunoaste limba romana."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim in limba romana si engleza mirusaby mirusaby Buna ziua , este obligatoriu ca o societate cu sediul in romania si cu angajati romani sa aiba cim. in limba engleza si in limba romana? ( patronul este de ... (vezi toată discuția)
Este legal să semnez un contract de munca în engleză? Gabi Chirila Gabi Chirila Buna ziua! Este legal sa semnez un contract de munca in engleza? Multumesc frumos pentru un raspuns urgent! (vezi toată discuția)
Contract de munca Anonimoo Anonimoo Bună ziua!Am fost angajată la Profi 2 luni de zile,nu am primit nici acum dupa ce am plecat de la ei o copie de pe contractul de muncă. În cat timp trebuia ... (vezi toată discuția)