avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM in limba romana si engleza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM in limba romana si engleza

Buna ziua , este obligatoriu ca o societate cu sediul in romania si cu angajati romani sa aiba cim. in limba engleza si in limba romana? ( patronul este de alta nationalitate- nu stie limba romana) Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 12 Februarie 2021
Nu este obligatoriu asa ceva.

art.16 C.mun.
(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana, cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii de catre salariat. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului.
...
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua.
O intrebare in acelasi context: nu este obligatoriu, asta e clar, dar ar fi permis, daca patronul (persoana straina) doreste incheierea in format bilingv, desi administratorul, care detine puteri depline, este persoana romana?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
AchilleVP, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Patroana are atributii in acest sens sau numai administratorul ?
CIM-urile sunt semnate in numele angajatorului doar de catre administrator, care are puteri depline de reprezentare si angajare a raspunderii societatii, conferite prin actul constitutiv si care este persoana romana.
Sensul intrebarii mele este daca prin formularea din Codul Muncii se IMPUNE incheierea contractelor de munca DOAR in limba romana, sau ar fi permisa si o forma bilingva, care sa contina o mentiune in sensul ca "versiunea in romana prevaleaza".
Multumesc.
In opinia mea, este posibila si o forma bilingva.

Codul Muncii nu prevede expres că , redactarea formei scrise, în limba română, a contractului, este o condiţie de valabilitate şi nici faptul că în cazul nerespectării acestei forme contractul este lovit de nulitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca bilingv ion predescu ion predescu Buna ziua, Este corecta incheierea unui contract individual de munca ce are doua versiuni mentionate pe doua coloane diferite una in romana si una in ... (vezi toată discuția)
Angajare straini violetaanna violetaanna Buna ziua dnu Tudor, Aveti idee,daca eu vreau sa angajez printr o firma de recrutare salariati straini ,eu ca si firma trebuie sa le fac contractul de ... (vezi toată discuția)
Limba de redactare contract mariador mariador Buna ziua, Doua persoana juridice romane pot redacta un contract in limba engleza, sau este obligatoriu ca limba de redactare sa fie romana sau este mai ... (vezi toată discuția)