avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. În urmă cu 3 luni am făcut succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. În urmă cu 3 luni am făcut succesiunea după ...

Bună seara. În urmă cu 3 luni am făcut succesiunea după tata, decedat în 2020. Eu am renunțat la moștenire și succesiunea s-a împărțit 1/2 la mama și 3/4 la sora mea. Întrebarea mea este: după moartea mamei mele eu beneficiez de moștenire având în vedere că la succesiunea tatălui am semnat că renunț la moștenire?
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 23:54, 22 Iunie 2021
Buna seara,

Da, veți avea dreptul la succesiunea de pe urma mamei. Dvs ați renunțat doar la succesiunea de pe urma tatălui. Astfel, toate drepturile lui s-au transferat în patrimoniul surorii și mamei.

Ulterior decesului mamei, tot ce se găsește în patrimoniul dumneaei (inclusiv ce a dobândit prin moștenire de la tatăl dvs), se va împărți în mod egal între dvs și sora.
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea mostenirii typa typa suntem 3 surori,parintii decedati,avem un act de mostenire.Dupa moartea mamei sa facut succesiune iar cele 2 surori au cedat in favoarea mea.Dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)