avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz inregistrare cerere de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz inregistrare cerere de pensionare

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea speta:
Angajat al unei firmei de transport aerian X primeste notificare de la angajator ca incepand cu data de 15.06.2021 va fi transferat pe o alta firma Y, in baza unui contract de transferde intreprindere. Notificare in temeiul art 173 din Legea 53/2003 si art 5 din Legea 67/2006.
Angajatul intra in concediu medical in data de 14.06.2021 pana la 23.06.2021 inclusiv. In timp ce se afla in concediu medical se solutioneaza dosarul de pensionare cu data deciziei 14.06.2021.
Azi, 23.06.2021 angajatul incearca sa depuna decizia de pensionare la angajator X, dar este refuzat pe motiv ca in cuprinsul cererii, este mentionar in mod incorect angajatorul X.
Angajatorul X il informeaza ca in Revisal a a fost inregistrat cu 1 zi de medical pe firma X si restul de zile pe firma Y. Deasemenea, transfer s-ar fi facut in mod automat, in baza notificarii, fara a fi necesar ca angajatul sa semneze vreun act aditional sau un nou contract de munca. Contrar celor mentionate, firma X conditioneaza inregistrarea cererii de semnarea contractului cu firma Y.
Este legal refuzul angajatorului? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:02, 23 Iunie 2021
In revisal nu se opereaza concediile medicale .... daca transferul s-a operat cu data de 15.06.2021 , atunci incetarea c.i.m. trebuia s-o efectueze angajatorul Y.

In caz de transfer, nu se incheie un nou c.i.m.
Din cate cunosc, contractul de munca se suspenda pe perioada concediului medical. Cum a fost posibil transferul in aceste conditii? Transferul nu se oficializeaza odata cu semnarea unui act aditional? Poate fi facut unilateral, de catre angajator, doar in baza notificarii?
Transferul nus e oficializeaza cu semnarea unui act aditional , ci doar cu o informare a salariatului ... in baza art.173 C.mun., se transfera salariatii activii , cat si cei care care au c.i.m. suspendate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume societate si cim / documente personal incheiate apetra apetra ce se intampla cu contractele de munca deja incheiate in cazul schimbarii numelui societatii si formei juridice? Si toate documentele, deciziile legate de ... (vezi toată discuția)
Transfer salariat aflat in concediu medical (tbc) dupa divizarea societatii Bubinubi Bubinubi Buna ziua, am un salariat care se afla in concediu medical (TBC). Societatea pe care este angajat s-a divizat in alte doua societati (fara a implica ... (vezi toată discuția)
Incetare cim dupa reintegrare ileanasimona ileanasimona Buna ziua., rog ajutor pentru urmatoarea situatie In urma unei contestatii a salariatului, Tribunalul a dispus reintegrarea acestuia pe postul detinut ... (vezi toată discuția)