avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Doresc sa contest o amenda si as vrea sa stiu daca ar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Doresc sa contest o amenda si as vrea sa stiu daca ar trebui ...

Doresc sa contest o amenda si as vrea sa stiu daca ar trebui sa o platesc intai , pentru a beneficia de acea "reducere", ca in cazul in care nu voi avea castig de cauza sa nu sfarsesc prin a plati intreaga suma. Iar daca am castig de cauza sa cer restituirea sumei. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 21:53, 23 Iunie 2021
Bună ziua,

Preferabil este să plătiți amenda in termenul în care beneficiați de reducere(15zile). Nu trebuie să solicitați restituirea amenzii prin plângerea contravențională. In situația în care veți câștiga, hotărârea se poate legaliza și solicita restituirea amenzii la DITL.

Dacă vă pot ajuta cu informații suplimentare, cu drag.
Va multumesc mult pentru sfat!
Cu plăcere! Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata amenda si apoi plangere contraventionala se poate? puzuzu puzuzu Buna ziua. Spuneti-mi va rog... daca platesc o amenda, pentru ca vreau sa ma incadrez in cele 48 de ore pentru injumatatirea ei, iar APOI fac o plangere ... (vezi toată discuția)
Restituire contravaloare amenda Georgian2all Georgian2all Buna ziua. Apelez la ajutorul dumneavoastra pentru a ma indruma in pasii ce urmeaza sa-i fac in situatia ce o voi expune in randurile urmatoare. Ceva vreme ... (vezi toată discuția)
Contestarea procesului-verbal de contraventie Ragnar121 Ragnar121 Buna ziua, am rugamintea sa-mi spuneti daca o contestatie a unei amenzi de circulatie nu are castig de cauza in instanta, mai ramane in vigoare plata a ... (vezi toată discuția)