avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se face înregistrarea în declarația 394?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se face înregistrarea în declarația 394?

Bună ziua,
Am nevoie de ajutor! O societate care este plătitoare de TVA și oferă servicii către altă societate emite o factură (chirie) fără TVA si altă factură (alte servicii) cu TVA. Cum se face înregistrarea în declarația 394? Societatea este introdusă la parteneri cu TVA și nu înregistrez factura fără TVA? Înregistrez doar factura de alte servicii? Este corect așa?
Mulțumesc frumos anticipat!
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: simonacjcr , utilizator 11:16, 24 Iunie 2021
daca sunteti clientul (beneficiarul) inregistrati doar factura cu tva, daca sunteti furnizorul atunci inregistrati factura emisa cu tva si pe cea fara tva o prindeti doar la cap:
- 2.2 Numarul total de facturi emise, in perioada de raportare, din plaja de facturi alocate
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
magiccom, utilizator
Mulțumesc frumos! Am înțeles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neinregistrate dianabo dianabo Buna, Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Firma ma la care lucrez a emis in decursul anilor 2009- 2010, facturi de discount pentru clientul x, in valoare de ... (vezi toată discuția)
Declaratii tva - urgent ! cristian_conea cristian_conea sunt titular de intr.indiv.(un fel de PFA) si am obiect de activ. SERVICIILE. Am un client cu sediul in Franta si ii fac factura lunara fara TVA (locul ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre plaja de facturi emise Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real, plătitor de TVA. Am emis facturi către client, am inteles ca trebuie sa le declar undeva. În declaratia 394 trebuie să le ... (vezi toată discuția)