avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Companie privata-ma obliga la angajare sa aleg pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Companie privata-ma obliga la angajare sa aleg pentru plata salariului ...

Companie privata-ma obliga la angajare sa aleg pentru plata salariului una din cele doua banci cu care ei lucreaza.
Banca cu care lucrez eu nu se regaseste in lista lor si nu doresc sa imi mai deschid un alt cont la banca cu care lucreaza ei.
Exista un articol in lege care sa arate ca nu au dreptul sa ma oblige sa aleg o banca anume?Daca da, care este acel articol si din ce lege?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:31, 25 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti angajarea, alegerea uneia din cele 2 banci pentru plata salariului poate fi o conditie de angajare. E vorba de intelegeri pe comisioane pe care firma respectiva le are incheiate cu banca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligat sa acceptati ... NIciun act normativ nu prevede dreptul angajatorului de a obliga pe angajat sa aleaga o banca agreata de patron.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sa inteleg ca daca eu nu accept conditia lor, singura solutie ramane sa nu ma angajez? :) Absurd.
La fel cum ei au intelegeri pe comisioane la fel poate si eu in momentul schimarii locului de munca/angajarii negociez cu banca mea acordarea unui credit care ma avantajeaza daca sunt cu salariul la ei....

Iara CM nu este complet si nu contine articole referitoare la aceasta situatie care este cat se poate de reala.
Nicio lege nu este perfecta .....insa Regulamentul Intern /c.c.m. pot completa anumite situatii neprevazute in legislatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi oblicat de angajatorul meu sa imi fac card bancar la o anumita banca? dionis456 dionis456 Buna ziua, Pana acum cateva luni fiecare angajat avea card la ce banca dorea. De cateva luni, administratorul societatii, tot incearca sa neconvinga/forteaza ... (vezi toată discuția)
Reducerea fortata a veniturilor prin virarea salariului pe card papusa1408 papusa1408 Buna ziua! Lucrez de doi ani si jumatate la un angajator, care in tot acest timp nu a dorit sau intrunit conditiile pentru a negocia cu vreo banca eliberarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid alt cont ... Gigiberlogeaa Gigiberlogeaa Bună ziua,mă poate obliga angajatorul să-mi deschid alt cont la altă bancă agreată de el,pentru a-mi vira salariul? (vezi toată discuția)