avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parchetul, citatia si instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parchetul, citatia si instanta

La multi ani tuturor!

Pe data de 5 ian. 2010 am mers la judecatorie pentru judecarea pe fond
a plangerii impotriva rezolutiei procurorului.
Intrucat eram primul caz din ziua aceea, am fost strigat pe nume, m-am prezentat in fata judecatorului cu citatia si buletinul.N-a mai raspuns nimeni la apel.
Se uita judecatorul in jur ; nu tu invinuiti , nu tu procuror.
Se uita judecatorul in hartii si este nedumerit, intreaba ceva pe grefiera apoi spune ca judecata se amana peste trei saptamani pentru ca n-a venit dosarul
de la parchet.
Zic: macar daca nu se judeca cauza ,sa merg la parchet sa vad dosarul caci tot am cheltuit niste bani si am pierdut o zi din viata.
Merg imediat la parchet si cer sa vad dosarul pentru a-l studia, pentru ca n-a ajuns la instanta, procurorul de serviciu spune "da ,faceti cerere si vi-l aduc imediat".
Eu incep sa scriu cererea, procurorul pleaca sa aduca dosarul.
Trec cateva minute, trec zece minute, trece un sfert de ora...in sfarsit apare procurorul un pic cam fastacit.
Zice"dosarul n-a ajuns la instanta pentru ca am primit adresa tarziu si n-am avut
timp sa-l trimitem, dar il trimitem acum uitati prin ...",si mi-o arata pe femeia de
serviciu...cred, care avea un dosar la subrat."Acum nu mai avem voie sa vi-l dam,
mergeti la judecatorie".
Merg la judecatorie si mi se spune ca dosarul a aparut , dar ca n-am voie sa-l vad
pentru ca trebuie prelucrat...alea....alea...si sa vin peste o saptamana...
Am ramas perplex! Nici macar din paguba n-am putut sa mai scot.
Deci, vin in ziua stabilita prin citatie, dosarul de la parchet nu a venit la instanta, merg la parchet , parchetul atunci il trimite la judecatorie, merg la judecatorie si
nu pot sa vad dosarul.:-/
Ce parere aveti despre aceste lucruri din punct de vedere procedural?
Cine plateste pentru banii cheltuiti si pentru timpul pierdut?
Asa trebuie sa se intample, sau doar pentru ca ne aflam in ROMANIA?
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2010
jon53, utilizator
Cel mai recent răspuns: jon53 , utilizator 15:11, 16 Ianuarie 2010
banuiesc ca e vorba de o plangere impotriva rezolutiei dl prim procuror ca altfel nu cred ca se ajungea direct in instanta dar daca e asa la fel cum spunea si r.gabi trebuie sas tineti cont de sarbatori si de faptul ca si domnii procurori au avut concediu fara plata de la dl Basescu si nu este neaparat vina lor ca s-a intamplat sa se mai dea un termen .Nu ca tin cu ei dar la volumul de munca nu stiu cati ar rezista pentru ca la un parchet sunt cca 5-6 procurori si cauze penale se inregistreaza cate 100 -150 pe zi.Asta e tara noastra
De acord cu dumneavoastra, dar eu nu puneam problema volumului de munca,
ci a faptului ca nu a fost o corelare intre termen si solicitarea dosarului.
Cineva nu a socotit bine, asta sigur de la judecatorie, si a pus lumea pe drumuri
degeaba.Daca intrebi despre aceasta, fie nu te baga in seama ,fie te reped.
Nimeni nu i-a obligat sa dea un termen asa de scurt, puteau sa il dea peste o luna.
Iar in ceea ce priveste parchetele, am vazut eu cum se procedeaza.Chiar daca au termene de rezolvare ,nu se grabesc prea tare daca nu vad ca exista interes
maxim in solicitarea drepturilor procedurale.
Nu tin sa iau neaparat apararea celor din instante,probabil ca greseala le apartine,dar instantele sunt foarte agomerate si aceasta dauneaza in mod evident procesului de judecare si de solutionare a unor cauze.
Luati-va un reprezentant(avocat) si lasati ,pentru ca este tardiv,gasirea unor culpe,aceasta nu va ajuta la o soltionare avantajoasa pentru dvs.a cererii
In momentul in care se inregistreaza la instanta plangere impotriva rezolutiei procuror instanta face adresa catre parchet pentru a i se pune la dispozitie dosarul de urmarire penala. Parchetul, cf legii, are la dispozitie 5 zile pentru a trimite dosarul. De fapt au fost cazuri in care instanta a cerut luni de zile dosarul de la parchet fara a-l primi.....pentru ca procurorii sunt un fel de stat in stat!
Nu au atat de mult de lucru...saracutii! Oricum "munca" lor este facuta de politisti si este concretizata in aberatii, ineptii, minciuni...samd....(vorbesc din experienta proprie)
Numai dupa ce instanta primeste dosarul de urmarire penala poate dispune citarea intimatilor. Prin urmare, la dvs, la urmatorul termen o sa se amane din nou cauza pe motiv "lipsa de procedura" adica intimatii nu au fost citati.
De acum incolo nu are nici un rost sa va mai adresati parchetului...dosarul de urmarire penala il veti gasi numai in arhiva instantei....

Faptul ca in dosarul dvs s-a dovedit o graba foarte mare (nu prea este obisnuit asa termene scurte) nu prea miroase a bine.....in defavoarea dvs, cu regret o spun!
La primul termen la care au fost legal citati, intimatii pot cere amanare pentru angajare aparator...prin urmare se amana din nou cauza...samd..
Asta este justitia din Romania!
Ar fi rezonabil s ava asteptati la minim 4-5 sedinte de judecata...daca nu intervine nimic....
Multa bafta!
allissa a scris:

In momentul in care se inregistreaza la instanta plangere impotriva rezolutiei procuror instanta face adresa catre parchet pentru a i se pune la dispozitie dosarul de urmarire penala. Parchetul, cf legii, are la dispozitie 5 zile pentru a trimite dosarul. De fapt au fost cazuri in care instanta a cerut luni de zile dosarul de la parchet fara a-l primi.....pentru ca procurorii sunt un fel de stat in stat!
Nu au atat de mult de lucru...saracutii! Oricum "munca" lor este facuta de politisti si este concretizata in aberatii, ineptii, minciuni...samd....(vorbesc din experienta proprie)
Numai dupa ce instanta primeste dosarul de urmarire penala poate dispune citarea intimatilor. Prin urmare, la dvs, la urmatorul termen o sa se amane din nou cauza pe motiv "lipsa de procedura" adica intimatii nu au fost citati.
De acum incolo nu are nici un rost sa va mai adresati parchetului...dosarul de urmarire penala il veti gasi numai in arhiva instantei....

Faptul ca in dosarul dvs s-a dovedit o graba foarte mare (nu prea este obisnuit asa termene scurte) nu prea miroase a bine.....in defavoarea dvs, cu regret o spun!
La primul termen la care au fost legal citati, intimatii pot cere amanare pentru angajare aparator...prin urmare se amana din nou cauza...samd..
Asta este justitia din Romania!
Ar fi rezonabil s ava asteptati la minim 4-5 sedinte de judecata...daca nu intervine nimic....
Multa bafta!

Desi ati avut dreptate in multe privinte referitoare la cele expuse de mine, sper sa nu aveti si de data aceasta dreptate in ceea ce priveste desfasurarea procesului in instanta.
Nu din cauza ca nu ati avea dreptate ,ci din cauza ca desfasurarea nu mi-ar fi
favorabila.
Asa cum de fapt ati avut dreptate si cu datarea raspunsului prim-procurorului
care a fost, bineinteles, in ultima zi din termenul de 20 de zile si pe care am primit-o in penultima zi din cele 40 de zile insumate.
Pentru ca tot ati revenit, v-as intreba ceva:
-daca in rezolutia procurorului se tot spune ca invinuitii nu au cazier, ca au recunoscut faptele si ca le regreta, ca sunt in campul muncii(ce idiotenie comunista) -acestea nu sunt circumstante atenuante?
-mentionand circumstantele atenuante, procurorul de ce "a uitat"si n-a mentionat
si circumstante agravante cum ar fi savarsirea faptei de trei persoane impreuna,
neprezentarea la politie pentru declaratie ,desi au fost citati de cel putin 5 ori
si numai la somatia cu citatie procedurala au venit, concurs de infractiuni ....
De ce? Tot pentru ca suntem in Romania?
Sau pentru ca , asa cum citeam intr-un alt topic, procurorii "protejeaza"
infractorii?
Urmeaza sa le planga pe umeri si sa le ridice statui!
Si am auzit ca noul cod penal este si mai "bland".
Vai de noi!
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
jon53, utilizator

Alte discuții în legătură

Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Drept penal - respingere plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului formulata in termen Lucian27 Lucian27 Am formulat plangere impotriva rezolutiei prim- procurolului la Judecatorie si mi-a respins-o ca tardiv formulata, desi pot dovedi cu stampila de plicul ... (vezi toată discuția)
Termenul de contestare a nup floridecamp floridecamp termenul de contestare a NUP curge de cand ai semnat pentru primirea rezolutiei ori de cand au ei in evidente ca ti-au comunicat-o. eu nu am primit rezolutia ... (vezi toată discuția)