avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare de la sine contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare de la sine contract comodat

In urma divortului mi-a revenit apartamentul in care este sediul social al societatii pe care am infiintat-o impreuna cu sotul meu. Contractul de comodat, incheiat la infiintare pe termen nelimitat, se anuleaza de la sine daca s-au schimbat proprietarii? Este incheiat intre noi doi (eram ambii proprietari) si firma noastra, daca acum este doar al meu se mai respecta termenii contractului, respectiv durata nelimitata?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina_c , utilizator 12:38, 7 Ianuarie 2010
Nu se anuleaza de la sine! Trebuie sa il notificati pe fostul dvs sot si sa ii solicitati sa isi schimbe sediul. Fiind un contract bilateral , el nu poate fi reziliat unilateral. Pentru aceasta , daca sotul nu este de acord cu mutarea sediului , va trebui sa-l dati in judecata!( ma rog, sa actionati in judecata societatea care are sediul declarat in apartamentul dvs)B-)
Multumesc pentru raspuns.
Asa este, el nu vrea sa mute sediul din apartament. Si atata timp cat este valabil acest contract de comodat, pana cand il dau in judecata, pana cand se judeca, nu pot sa vand apartamentul, nu? Trebuie sa-i dau o sulta, pe care nu i-o pot da decat dupa vanzare, pentru ca nu am de unde . Pot, in conditiile astea, sa iau un credit si sa girez cu casa daca este si acest contract de comodat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere poate inlocui declaratia de acord? alina240 alina240 Bunaziua, In calitate de proprietar al unui imobil mi-am dat acordul pentru ca o firma sa isi stabileasca sediul social la adresa mea. Acum as dori sa imi ... (vezi toată discuția)
Evacuare firma Dan Popescu Dan Popescu Va rog frumos sa-mi dati un sfat. In timpul casatoriei am infiintat, inpreuna cu sotia mea, o firma iar sediul social este declarat si acum in apartamentul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat radugidi radugidi Sunt propietarul unui imobil si am facut un contract de comodat ptr.infiintarea unei firme a unui prieten(care intre timp a devenit dusman).Contractul nu este ... (vezi toată discuția)