avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Asociatia de proprietari din care fac ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Asociatia de proprietari din care fac parte, dorește ...

Buna ziua. Asociatia de proprietari din care fac parte, dorește sa actioneze in instanta un proprietar care timp de 9 ani nu a achitat nici o suma catre asociatie . Am intrebat actuala conducere de ce nu a luat masuri pana acum, stiind ca poate sa recupereze decat ultimii 3 ani. Presedintele mi-a transmis ca a avut loc un proces penal cu vechiul administrator (terminat in 2015 )in care a avut castig de çauza administratia si ca va recupera intreaga suma de plata . Daca se poate sa ma lămuriți, daca se poate asa ceva. Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:26, 28 Iunie 2021
Termenul general de prescriptie in cazul asociatiilor de proprietari este de 3 ani
Daca asociatia de proprietari va demara procedura in instanta pentru recuperare debit generat in urma cu 9 ani,instanta d ejudecata va respinge actiunea ca tardiv formulata,asociatia d eproprietari avand dreptul legal sa introduca actiune noua aferent ultimii 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata, avem un apartament cu datorii vechi catre asociatia ... padriang79 padriang79 buna dimineata, avem un apartament cu datorii vechi catre Asociatia de Proprietari. Am inteles ca cele mai vechi de 3 ani nu pot fi recuperate, dar ptr cele ... (vezi toată discuția)
Prescriere debite mai mari de 3 ani roh roh O datorie mai mare de 3 ani catre asociatia de proprietari se poate prescrie daca in perioada care depaseste cei 3 ani totusi s-a mers la mediator si s-a ... (vezi toată discuția)
Plata la zi in cazul unei sume prescriptibile alecsya alecsya Buna ziua.Sunt Intr-un proces cu asociatia de proprietari pentru prescrierea unui debit de peste 8 ani,in perioada in care eu as dori sa achit la zi factura ... (vezi toată discuția)