avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna! Am întrebări despre consultatie cu unui avocat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna! Am întrebări despre consultatie cu unui avocat penal. ...

Buna!

Am întrebări despre consultatie cu unui avocat penal.

1. Este posibil să primesc consultatie anonima fără a-mi da numele și adresa?

2. Poate un avocat să ofere consultatie dacă devine evident că o infracțiune poate fi iminentă?

Sau avocatului i s-ar permite să continue consultarea în ciuda acestui fapt, chiar dacă acest lucru l-ar face, ca să spunem așa, un complice al crimei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:14, 28 Iunie 2021
Exista o problemă de ordin juridic.
În prezent, legea nu mai permite avocatului sa păstreze confidențialitatea pentru anumite infracțiuni.
Este foarte dificila întrebarea dvs. deoarece legea nu mai este cum era, în sensul ca era o garantie pentru client și avocat, asa cum este în SUA.
România a abandonat direcția legislației de genul celei din SUA.

În esenta, nu ar fi realizabil ceea ce vreți dar se pot găsi anumite variațiuni juridice destul de complicate.

Nu se pot da consultatii juridice în penal decât pentru fapte comise, nu și pentru fapte viitoare sau iminente, fiind și acesta un aspect deosebit de însemnat pe plan juridic.
În alți termeni, avocatul nu va poate consilia juridic cum sa săvârșiti infracțiuni, fiind interzis de lege asa ceva.

Discuțiile pot fi foarte lungi pe aceasta tema dar cred ca este suficient cât sa înțelegeți situatia juridică.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI, 2021
Ultima modificare: Duminică, 27 Iunie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc. Este posibil să fie consiliere juridică în mod anonim?
Nu este posibila o consultatie juridica anonima dacă se încalcă legea.
Acesta este aspectul legal pe care trebuie sa îl intelegeti.
Nici judecatorii, procurori și avocatii nu pot încalca legea.

Consultatia juridica se acorda în temeiul legii și nu în afara ei.

Puteti obține o consultatie juridica pentru a afla in ce condiții se poate acorda o consultatie juridica ca sa intelegeti contextul legislativ exact, o consultatie juridica care sa va lămurească suplimentar dacă tot nu ati inteles ceea ce v-am expus cu titlu de generalitate în acest topic intrucat se încadrează pe dreptul persoanei de a cunoaște legea în intreg contextul sau.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI

Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat specializat in penal bitu bitu Am nevoie urgenta de un avocat ,cu experienta in penal,care ma poate ajuta intr-un dosar de delapidare,fals si uz de fals. Rog o recomandare serioasa. (vezi toată discuția)
Suspendare dulkiklaurentiu dulkiklaurentiu anul acesta am fost condamnat la 3 ani cu suspendare si 2 ani de reabilitare.As dori sa stiu dak pot parasii tara sa plec in italia.va multumesc (vezi toată discuția)
Alta identitate decat cea reala ContSters133692 ContSters133692 daca imi fac un id cu alt nume si vb cu dif pers dandu-ma drept alte pers cunoscute lor se poate intampla ceva din punct de vedere juridic? (vezi toată discuția)