avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu Succesiunea. Buna seara, Am o nelamurire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu Succesiunea. Buna seara, Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. ...

Buna seara,
Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Bunica si bunicul (din partea tatalui meu) au decedat de ani buni.
Au avut 2 baieti si ambii s-au casatorit. Baiatul cel mare are 2 copii (eu si fratele meu), baiatul cel mic are 2 copii. Ambii baieti au divortat si la cativa ani dupa divort, au decedat si ei.
Practic, suntem 4 mostenitori, toti majori. De cativa ani, incercam sa facem succesiunea, dar intampinam constant probleme din partea matusii mele (mama verilor mei), tot felul de pretexte, scuze, amanari.
Eu,fratele meu si varul meu cel mare suntem de acord sa facem cadastrul la casa si terenul de la tara si apoi succesiunea. Varul meu cel mic nu este de acord, este sub influenta mamei lui. Ea pretinde ca noi 3 nu avem nici un drept, are doar ea (pentru ca ea a muncit la tara pana a divortat- si tot ea a incasat si foloasele muncii) si baiatul ei cel mic.
Mai nou, spune ca atunci cand a divortat, ea nu a facut partajul cu unchiul meu si pretinde, ca la succesiune, sa ii cedam o parte din bani. Problema este ca ea si unchiul meu nu au avut bunuri comune, asadar nu era cazul de partaj.

Ne-am pus de acord cu totii sa facem cadastrul la primarie, prin programul acela national care este gratuit Acum iarasi, matusa nu mai vrea sa facem cadastrul si nici succesiunea.
Putem face cadastrul numai noi 3, fara varul meu cel mic? Ce este de facut, ce acte ne-ar trebui? Putem sa rezolvam situatia fara sa ajungem la tribunal?
Va multumesc.

Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
lenasamic, utilizator
Buna ziua,
Se pare ca nu veti putea dezbate succesiunea la notar.
Va trebui sa mergeti la instanta.
In acest sens, va recomand sa contactati un avocat din localitatea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune StefanGeorge StefanGeorge Am si eu o problema imensa si v-as fi foarte recunoscator daca m-ati putea ajuta macar cu un pont: Bunicii mei ( [b]ambii decedati[/b] ), au 1 apartament si ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat pentru intrarea in posesie Lucian_Stroe Lucian_Stroe O sa incerc sa explic despre ce este vorba cat se poate de succint si de clar, in speranta ca voi reusi sa ma fac inteles si sa obtin lamuririle ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)