avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Citatie pentru credit.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Citatie pentru credit.

Am primit acum vreo 2 luni o citatie la tribunal pentru un credit neplatit. Am strans mai mult de jumatate din suma, insa nu toata. Intrebarea mea este ce se poate face in aceste conditii ? Procesul are loc peste vreo 2 saptamani. Care sint urmarile daca nu reusesc sa adun toata suma si sa o achit ? Pot achita cati bani am si diferenta mai tarziu ? Atat timp cat se vede intentia de plata...
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 15:50, 14 Ianuarie 2010
Puteti achita acum cat aveti.
Probabil pentru ca pentru restul de plata procesul va continua, cu o durata pe care nu o putem anticipa (oricat intre 1 luna si un an), iar la final dvs. veti pierde, banca putand sa va execute silit (pt. credit ipotecar: sa va vanda imbilul la licitatie, pentru alte tipuri de credite, sa execute orice venituri sau bunuri ale dvs., inclusiv imobile, daca aveti).
Dar poate, pana se termina procesul, reusiti sa strangeti si restul de bani.
Nu este credit imobil, este credit de nevoi personale. Nu am imobil pe numele meu. Deci inteleg ca achit acum o suma, procesul continua pentru diferenta de plata si se da un nou termen de proces ? Si daca pana la acest al 2 lea terme de proces achit, se anuleaza procesul ?
Da, cam asa ceva: dupa ce platiti o part, trebuie sa duceti la tribunal o copie dupa dovada de plata. Procesul va continua pentru restul insa, avand in vedere ca dvs. recunoasteti datoria, este posibil sa nu mai primiti un nou termen, ci sa se si termine, adica sa se dea o hotarare prin care sa fiti obligat la plata restului de datorie. Acesta hotarare se poate executa silit (cel mai des prin poprire asupra veniturilor, actuale si viitoare), daca nu o puteti executa de bunavoie.
Daca ajungeti sa existe o hotarare, luati legatura cu banca pentru a stabili o modalitate de plata in transe.

Daca apucati sa platiti tot inainte ca procesul sa se termine, atunci procesul se va termina prin faptul ca nu mai are obiect.
Nu stiu pentru ce ati primit citatia, deoarece creditul , fie ca este bancar sau la un IFN, nu are nevoie de hotarare judecatoreasca, se poate pune in executare direct, fiind titlu executoriu fara alte formalitati!
Asa este, uitasem. Contractul de credit, in mod obisnuit, este titlu executoriu.
Dar poate banca a uitat asta:)

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Amenintari firma de recuperare chitoiu chitoiu Servus tuturor! Am avut un credit din care am mai ramas de plata cu o suma , iar in urma cu 4 ani si jumatate nu am mai putut platii . De o buna bucata de timp ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata monageorge82 monageorge82 am luat un credit de la banca si de 3 ani nu am mai achitat si acum 4 zile ma trezesc cu o somatie de plata de la un biro executoriu prin care imi spune ca ... (vezi toată discuția)