avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Intr-o casa cu mai multe apartamente cu mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Intr-o casa cu mai multe apartamente cu mai mult locatari, ...

Buna ziua.
Intr-o casa cu mai multe apartamente cu mai mult locatari, unul din acestia mi-a blocat conducta de canalizare (a pus dop). Casa are o fosa septica comuna aflata pe terenul utilizat de acest vecin , dar teren care nu este proprietatea lui,
Ce cale legala am sa il oblig sa imi asigure de urgenta accesul la retea si deblocarea retelei..
Va dati seama ca nu pot sa ma judec 3 ani, timp in care sa nu pot folosi canalizarea.
Stiu ca era o discutie pe aceasta tema acum ani de zile, cand s-au montat centrale termice de apartament si proprietarii amenintau cu distrugerea instalației comune de incalzire pe motiv ca trece prin apartamentul proprietate si ei nu o doresc.

Casa nu are asociatie de proprietari.

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
a11, utilizator
Cel mai recent răspuns: a11 , utilizator 15:11, 1 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificayti oficial veciul cu obligatia asigurarii accesului neconditionat la sistemul centralizat de preluare ape reziduale -sub sanctiunea oblligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Multumesc, o sa il notific prin executor.

Ce nu am inteles eu, adica o sa stau 3 ani cu canalizarea infundata, cat ne judecam, nu exista nicio alta cale judiciara de a il obliga sa deblocheze instalatia? Constatare cu organ de politie si amenda, etc.

Pai atunci e veselie....
Inseamna ca pot sa tai si eu tot: curentul, apa, gazele, la toti ceilalti vecini,

Si nu au decat sa ma dea apoi in judecata, ne vedem peste 3 ani, daca nu pleaca toti pana atunci..

:)))))

Intreb si eu ca cetateanul nedumerit...
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2021
a11, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cine a garantat ca solutionarea in instanta dureaza 3 ani ???
Daca apelati la persoana specializata ,care stapaneste dispozitiile in domeniu,are posibilitatea sa obtina hotarare judecatoreasca in 2 sau 3 termene
Nu am studiat special, dat am observat ca termenele de regula sunt foarte lungi, se amana pentru tot felul de chichite, apoi se cer tot felul de expertize si contraexpertize uneori aproaper inutile, etc. si se ajunge la 2-3 ani.
Sper sa aveti dreptate, sa gasesc avocatul specializat care sa stapaneasca dispozitiile si nu cauta lungirea disputei.

Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2021
a11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces cu proprietar-buna ziua, sunt proprietarul unui apartament aflat într-o curte ... Siri.CV Siri.CV Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament aflat într-o curte comuna, acest apartament face parte dintr-o clădire care are in total 4 apartamente, calea ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri cu vecinul iulianadonose iulianadonose Locuiesc intr-un bloc format din 4 apartamente in mediul rural prevazut cu fosa septica vidanjabila, doar 2 din ac. apartamente sunt locuite , eu la parter si ... (vezi toată discuția)
Amplasare fosa septica Iulian Georgescu Iulian Georgescu Conform art. 34 din Ordinul 536/1997 distanta minima pentru construirea unei fose septice este de 10 m fata de cea mai apropiata cladire. Ce se intampla in ... (vezi toată discuția)