Buna ziua.
Intr-o casa cu mai multe apartamente cu mai mult locatari, unul din acestia mi-a blocat conducta de canalizare (a pus dop). Casa are o fosa septica comuna aflata pe terenul utilizat de acest vecin , dar teren care nu este proprietatea lui,
Ce cale legala am sa il oblig sa imi asigure de urgenta accesul la retea si deblocarea retelei..
Va dati seama ca nu pot sa ma judec 3 ani, timp in care sa nu pot folosi canalizarea.
Stiu ca era o discutie pe aceasta tema acum ani de zile, cand s-au montat centrale termice de apartament si proprietarii amenintau cu distrugerea instalației comune de incalzire pe motiv ca trece prin apartamentul proprietate si ei nu o doresc.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Notificayti oficial veciul cu obligatia asigurarii accesului neconditionat la sistemul centralizat de preluare ape reziduale -sub sanctiunea oblligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Ce nu am inteles eu, adica o sa stau 3 ani cu canalizarea infundata, cat ne judecam, nu exista nicio alta cale judiciara de a il obliga sa deblocheze instalatia? Constatare cu organ de politie si amenda, etc.
Pai atunci e veselie....
Inseamna ca pot sa tai si eu tot: curentul, apa, gazele, la toti ceilalti vecini,
Si nu au decat sa ma dea apoi in judecata, ne vedem peste 3 ani, daca nu pleaca toti pana atunci..
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cine a garantat ca solutionarea in instanta dureaza 3 ani ???
Daca apelati la persoana specializata ,care stapaneste dispozitiile in domeniu,are posibilitatea sa obtina hotarare judecatoreasca in 2 sau 3 termene
Nu am studiat special, dat am observat ca termenele de regula sunt foarte lungi, se amana pentru tot felul de chichite, apoi se cer tot felul de expertize si contraexpertize uneori aproaper inutile, etc. si se ajunge la 2-3 ani.
Sper sa aveti dreptate, sa gasesc avocatul specializat care sa stapaneasca dispozitiile si nu cauta lungirea disputei.